Hva er årsaken til den Fusible Link til å blåse på en bil?

Du må elske den gamle skolen fusible link. En studie i enkelhet at selv et barn kan forstå, datoer smelteledd tilbake til en enklere tid før biler som brukes koblingsbokser eller komplekse kontroller. Mens fusible koblinger kan være litt av en smerte hvis du ikke husker hvor de alle er, de gjør diagnose mye enklere når du finner dem. Sikringsmotstander Link Basics

En smelteledd er egentlig en sikring satt direkte i tråd med ledninger og fungerer like mye som en bokstavelig svakt ledd i kjeden som du kan forestille deg. Strøm passerer aldri gjennom alt, men en superleder med null tap av energi, noe av det er alltid kommer til å slå inn i varmen. Hvor mye avhenger av trådens motstand, som korrelerer til sin størrelse. En smelteledd er en "smal spot" i ledningen, vil en del av de økte motstanden som vil overopphetes, smelte og bryte før resten av ledningene din gjør. Kabling har en viss motstand - rangert i ohm - per fot. Jo lengre ledninger, jo større motstand og mindre strøm den kan håndtere uten overoppheting.
Kretsoverbelastning

Den enkleste måten å blåse en smelteledd er å passere mer strøm gjennom det enn den kan håndtere. Det er et par måter å gjøre dette på, men det enkleste er å jorde ledningen direkte til bilens chassis. Å gjøre dette vil åpne slusene for elektrisitet, og smelteledd vil blåse ut som et sugerør på enden av en brannslange. Selv om du aldri vil - formodentlig - koble en positiv batteri eller dynamo ledningen direkte til chassis, vil det samme skje hvis en skarp metall hjørne eller varm del av motoren kutt eller brannskader ledningen isolasjon unna
<. br>
Kraftig Tilbehør

En høy trekke tilbehøret som en elektrisk motor, fungerer tennspolen eller høyttalerforsterker noe sånt som en kortslutning i systemet. For eksempel, hvis en høyttaler amp presenterer 2 ohm motstand, alt er greit så lenge smelteledd og lengden på kabelen ikke har noen mer enn 2 ohm motstand. Installere en kraftigere forsterker med en ohm motstand, og alle plutselig det er å be for dobbelt så mye strøm som den smelteledd tåler. Det samme gjelder for tilbehør eller system som omfatter en smelteledd eller en standard blad-type sikring.
Dimensjonering Fusible Link

To faktorer spiller inn når dimensjonering en smelteledd. Først må du vite tilbehøret uavgjort. Som et eksempel vil vi bruke en forsterker trekker 50 ampere, måle avstanden i meter fra tilbehøret til strømkilden. Du kan se på et ohm-per-fots diagrammet, men du vil sannsynligvis finne det lettere å tenke i ampere strøm og se på en wire-gauge/amp-draw diagram. Legge til minst 30 prosent til tilbehøret er amp uavgjort, så finner ut at strømstyrken i diagrammet. Gå over på den linjen til du kommer til den målte avstanden i meter. En 50-amp forsterker montert i bagasjerommet 15 meter fra batteriet ville trenge en 4-gauge, som er bra for 70 ampere ved 16 meter. For smelteledd, legger 10 til 15 prosent til tilbehøret uavgjort. I dette tilfellet, ville du trenger en link karakter på 55 ampere, først og fremst fordi du har en hard tid å finne en karakter på 57,5.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68476.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer