Vare på en syrebatteri

En bly-syre batteri er en type sekundær cellers batteri. Sekundære batterier kan lades ut og lades. Å maksimere levetiden til en sekundær cellers batteri, må man være spesielt forsiktig du skal lade opp batteriet, hindre at batteriet altfor utlading og holde de eksterne elektriske tilkoblinger ren. Noen blybatterier også kreve periodiske justeringer til sine elektrolytt nivåer. Rendering tilbørlig hensyn til disse forholdene vil forlenge livet til en bly-syre batteri. Lading og utlading

En bly-syre batteri gir elektrisk strøm ved hjelp av en kjemisk reaksjon mellom svovelsyre elektrolytt og blyplatene inne i batteriet. En bly-syre batteri miste elektrisk ladning som svovelsyre og føre kombineres for å skape bly sulfate krystaller i batteriet. Som disse krystallene bygge opp mellom blyplatene og elektrolytt, mister batteriet sitt elektrisk ladning.

Periodisk batterilading er nødvendig for å redusere størrelsen på ledelsen sulfate krystall strukturer. Mens bly sulfate krystaller aldri helt forsvinne når de har dannet, holder batteriet ladet vil minimere krystallstrukturen formasjon.

Akkurat som lader et batteri reduserer størrelsen på ledelsen sulfate krystall strukturer som danner på blyplatene , vil avfyre ​​et batteri øker størrelsen på de krystallstrukturer. Et batteri som har blitt altfor utladet kan også lage en kortslutning mellom blyplatene med en krystall.

For blybatterier installert i biler, starter bilen og lar bilen å kjøre i minst 20 minutter en gang i måneden vil bidra til å holde batteriet ladet. For blybatterier som ikke er installert i en bil, bruke en vedlikeholdslading-charge til batteriet i minst to timer hver måned.
Clean Elektriske tilkoblinger

Bly- syre batterier kan ventilere gasser når batteriene er lading. Disse gassene kan reagere med de eksterne elektriske tilkoblinger og føre til korrosjon eller oksidering. Oksiderte batteripoler, terminal kontakter og batterikabler vise en grønn-eller hvit-farget oksid lag, som er som jern rust i teksturen. Disse metalloksider svekke elektrisk strøm fra flyter riktig.

Å fjerne metalloksider fra de eksterne batteri elektriske koblinger, legge en del natron til en del vann og rør sammen med en gammel tannbørste. Hell blandingen på de oksiderte metalldeler og pensle deler med tannbørsten for å mekanisk fjerne metalloksider. Skyll delene grundig med vann og tørk av med en ren fille eller papirhåndklær. Smør nylig rengjort deler med vaselin eller fett for å beskytte metalldeler fra oksidering.

Elektrolytt nivå

Mest blybatterier selges for bruk i bil er forseglet celle, eller "vedlikeholdsfrie" batterier. Men noen batterier (som motorsykkel batterier) krever periodiske elektrolytt påfyll.

Siden lading en bly-syre batteri konverterer bly sulfate krystaller tilbake til bly og svovelsyre, hydrogengass frigjøres. Utlading et batteri vil fremme bly og svovelsyre kombinere å lage bly sulfate krystaller. Begge prosesser reduserer den tilgjengelige elektrolytten i batteriet. For å motvirke dette, kan batteriet produsentene velge å tillate battericellene å bli fylt med vann.

Kontroller batteriet for å se om væskenivået har falt under "Full"-merket. Dette kan oppnås ved å åpne celle pluggen. Hvis væskenivået er lavt, fyller cellen med destillert vann til det er rett på "Full"-merket. For en 6V batteri, vil det være tre celler for å sjekke. For et 12V batteri, vil det være seks celler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64541.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer