Symptomer på en Blown toppakning på en ATV

Hvis toppakning på en ATV blåser, noe som betyr en tåre former i forseglingen, vil motoren miste radiator væske og være ute av stand til å opprettholde riktig driftstemperatur. Resultatet er motoren overopphetes og deretter motor anfall. I motsetning til å erstatte en blåst toppakning i en bil, og erstatter en på en ATV er ikke så vanskelig eller så dyrt, men det er likevel viktig at du bytter pakning for å hindre ytterligere motorstopp og ytterligere reparasjonskostnader. White Smoke
p Hvis en toppakning er blåst på en væskekjølt ATV motor, kan det lekke frostvæske inn i forbrenningskammeret. Når antent, etterlater det eksosrøret i form av hvit røyk. Dette ligner på når du først starter ATV i kaldt vær, bortsett fra at det ikke går bort etter at motoren varmes opp.
Frostvæske Lekkasje

Når en toppakning blåser på en væskekjølt motor, frostvæske lekker ut mellom kontaktflatene på topplokket og motorblokken nøyaktig hvor pakningen har blåst. Dersom fluidet ikke strømmer inn i forbrenningskammeret, går det ned i sylinderen og inn i veivhuset. En visuell inspeksjon av sylinderen og veivhuset kan fortelle deg om toppakning er gått.

Væskenivåer

I sjeldne tilfeller vil ATV mystisk tape frostvæske, men det vil ikke dukke opp i form av røyk eller lekker. Vanligvis vil du legge merke til dette når du sjekker radiatoren væskenivået. Dette betyr normalt at frostvæske lekker inn i bunnpannen. Tapp ut oljen fra bunnpannen og inspisere det for frostvæske. Frostvæsken vil skille seg fra olje og være merkbar.
Oil Lekkasje

Når toppakning blåser på en luftkjølt motor, kan olje lekke inn i forbrenningskammeret og når den antennes, vil motoren produserer svart røyk. Mengden av svart røyk øker etter hvert som motoren akselererer. Hvis oljen ikke lekker inn i forbrenningskammeret, vil du sannsynligvis se olje på sylinderen og veivhuset som det lekkasjer fra hodet. Svart røyk kan også bety stempelringene er slitt ut. Hvis oljen ikke er tilstede på motorblokk utføre en kompresjon test for å avgjøre om oljeforbruket skyldes en lekkasje toppakning eller slitte stempelringer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65159.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer