Slik bruker du en Can OBD-ll kode Reader

Siden 2003 har bilprodusenter blitt passer deres bil datamaskiner med Controller Area Network (CAN) protokollen, en forbedret datakommunikasjon system. Du kan finne flere ettermarkedet andregenerasjons, On Board Diagnose (OBD-II) kodelesere kompatible med dette nye systemet. Det vil hjelpe deg med å overvåke og hente lagrede feilkoder fra bilens datamaskin minne til å diagnostisere feil relatert til motorens belastning, drivstoff press, tenning timing og mye mer. CAN OBD-II leseren kan være utstyrt med noen få eller flere funksjoner, avhengig av bestemt merke og serie. Du trenger
kode leseren med KAN støtte
Liten notisblokk
Pencil
Kjøretøy service manual
Vis flere instruksjoner
en

Se etter 16-pinners kontakt under dashbordet eller instrumentpanelet på bilen din.
2

Kontroller at tenningsnøkkelen er i "Off" posisjon og koble kabelen kontakten koden leseren til 16-pinners kontakt.
3

Vri tenningsnøkkelen til "On" posisjon, men ikke starte bilen. Slå på kode leser og trykk på "Link"-knappen i din kode leser. Avhengig av bestemt merke, vil leseren varsle deg om at det er å hente kodene. Vent i fem eller ti sekunder for leseren å hente feilkoder fra bilens datamaskin.
4

Les skjermen på din kode leser. Hvis koden leseren ikke fant noen koder, vil den varsle deg med en melding. Det vil vise tallet null eller "Nei Codes"-melding. Det leseren fant feilkoder, vil den vise den første koden i listen.
5

Skriv ned denne koden i en liten notisblokk med en blyant sammen med annen informasjon gitt på skjermen. Koden kan lese noe som dette: P0740. Det kan også vise et lite antall som "1" eller en pil som peker nedover, i øverste høyre hjørne av skjermen, noe som indikerer dette er den første koden i listen. Hvis det ikke er flere koder, vil du ikke se dette nummeret eller pil.
6

Rull nedover listen over koder ved hjelp av bla ned-knappen eller pil ned for å gå til neste trøbbel koden i liste og skrive ned dette nummeret. Gjenta dette trinnet til du kommer til enden av feilkoder listen.
7

Trykk på "Off"-knappen på din kode leser for å slå den av, slå av tenningen og koble kode leser fra 16-pinners kontakt.
8

søk etter de problemer kode definisjonene i kjøretøyet service manual eller håndboken for din spesielle kode leser, hvis det kommer med det.
9 < p> Slett de feilkoder i datamaskinens minne ved å koble koden leseren til 16-pinners kontakt og vri tenningsbryteren til "On" posisjon, når du har reparert bilen din. Trykk på "Slett"-knappen på leseren din. Displayet på leseren din vil be deg om bekreftelse. Trykk og hold på "Slett"-knappen før du leser på skjermen meldingen "Ferdig." Fjerne koden leseren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68029.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer