Hva er årsakene til Dynamo Failure?

Automotive vekslende generator systemer gir elektrisk strøm til den primære tenningssystemet og de sekundære tilbehør systemer gjennom et negativt jordet batteri. Generatoren er en forbedring på tidligere generator systemer og er utformet for å sette ut inntil 15 ampere strøm under full belastning. Flere komponenter i en dynamo kan slites ut og mislykkes, vanligvis krever utskifting av hele enheten som de fleste dynamoer er ikke repareres av brukeren. Den gjennomsnittlige bakgård mekaniker kan erstatte og dynamoen i ca 1 time. Test Output

Når en dynamo slites ut, gjør den det i etapper. En dynamo produserer strøm ved å rotere tre plater over en svingete av kobber ledninger. Disse platene kan svikte en om gangen, og redusere, men ikke stoppe, vil strømforbruket. Ettersom flere plater mislykkes, faller makt til nivåer som til slutt vil føre til at batteriet dør og tenning til å mislykkes. Teste ut regelmessig med en spenning tester mens bilen er i gang kan gi indikasjoner på at disse platene, eller andre komponenter, har på seg ut. Mest bildeler butikker vil teste dynamoer og batterier for gratis, som de deretter kan selge deler til eieren. Hvis spenningen faller under 12 volt, eller strømstyrken faller under 11 ampere når under en belastning, da dynamoen kan være sviktende.
Sjekk batteriet

Mange ganger , dynamoen vil mislykkes fra å bli "stresset" av en død eller døende batteri. Driftssyklus av gjennomsnittlig dynamo vil lade et batteri mens bilen kjører, og tilbehør som et klimaanlegg eller lysanlegg vil ikke gi dynamoen en pause. Lading med maksimal kapasitet for dager eller uker kan slite ut en dynamo raskt, enheten forsøker å lade et batteri som fungerer som en massiv belastning i stedet for en energi bank, bruker opp dynamoen levetid i løpet av kort tid. Batteriet vil ha en kostnad på ca 12 volt i ro, og kunne overstige 14 volt under lading. Dette kan bli redusert med tilbehør, men spenningen bør ikke falle under 12 volt under normal bruk (unntatt når du starter bilen).
Lytte etter Sounds

Inne i dynamoen er en rotor som spinner på et sett med kulelager. Ettersom disse lagrene blir slitt, de kan "fange" som de utvikler flate flekker. Dette fører til en fryktelig racket og kan bli en vedvarende skrapelyd. Lyden kan være så høyt at det drukner ut lyden av motoren i gang eller bilens stereoanlegg. Det eneste rette for den typiske eieren er å erstatte dynamoen. Dynamo ombygging selskapene vil erstatte disse lagrene, men de er ikke av brukeren.
Losing Ground

Den primære mount av dynamoen fungerer som negativ jord og vanligvis fjellet skal kobles til kjøretøyets ramme med en stor kabel. Denne kabelen er holdt på festet med en bolt, og det er kjent for å løsne eller frakoblet. Når dynamoen mister sin bakken, kan det bli skadet som den overspenning, og kan føre til katastrofal skade spenningsregulator i den. De fleste dynamoer produsert siden 1980-tallet har interne spenningsregulatorer, som kan variere i design. Hvis elektronikken er av en billig merke, kan spenningsregulator overlade batteriet eller ødelegge det elektriske systemet i bilen fra ekstrem overspenning. Stram jordledningen eller flettet stropp til generatoren mount, og sjekk det ofte.
Belt glidning

En slitt eller skadet drivreim kan skli på dynamoen remskive hjul , forårsaker enheten for å sette ut en redusert spenning. Dette er ofte ledsaget av et høyt angiveri lyd, men det kan være svak og knapt merkbar. En slipping belte kan gjøre dynamoen undercharge systemet, som til slutt vil drepe batteriet og skade dynamoen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64188.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer