Tegn og symptomer på en Broken Anti-Sway Bar

en svaie bar fungerer som en vridningsstivhet våren som slutter seg til høyre hjulet til venstre hjul på enten foran eller bak på bilen. Hvis begge hjulene bevege seg vertikalt opp og ned på samme tid, vil ikke svaie bar ikke aktivere eller formidle trykk. Når hjulene bevege seg opp og ned uavhengig av hverandre, for eksempel i en sving hardt mot venstre eller høyre, vil svaie bar motstå bevegelsen og prøver å opprettholde en stabil tilstand mellom hjulene. Svaie bar motvirker bilens tendens til å helle. Et kjøretøy eier kan diagnostisere en ødelagt stabilisatorstag ved å kjenne tegn og symptomer de produserer. Visuell inspeksjon

Den beste måten å finne en ødelagt stabilisatorstag innebærer en visuell inspeksjon av suspensjon. Den svaie bar forbinder den nedre kontroll armsystemet til hovedrammen skinnen. Svaie bar ser ut som en tykk, vinklet stang, med foringer på hver ende. En ødelagt stabilisatorstag vil henge ned fra en av sine forbindelsesleddene. Det kan ses lettere hvis bilen har blitt løftet opp på bukker. Trekke ned på stabilisatorstag vil avdekke om det har brutt løs på enten felles. Dette gjelder for både foran og bak svaie barer.
Rough Steering

En ødelagt svaie vil føre til en tilstand som kalles "understyring." Dette skjer som følge av trykktapet i suspensjon, noe som fører til ustabilitet under kjøring. Effekten av rattbevegelser vil føre til mer kraft for å snu bilen, påvirker sin "føler" eller manøvrerbarhet. Bilen vil vises bløt eller treg i å utvinne fra selv små svinger. En ødelagt bakre stabilisatorstag vil ikke tillate bakhjulene å spore, noe som resulterer i et lag respons, også påvirker styringen.
Overdreven Lean

En ødelagt svaie bar på forsiden eller baksiden vil forårsake en tilstand som kalles "roll-under." Dette skjer i løpet av en stram, høyhastighets sving der en suspensjon våren komprimerer, som gjør det motsatte suspensjon våren for å løfte opp. Den plutselige overføring av vekt presser ned på påhengsmotoren dekk, folding sideveggen under seg selv. Bilens karosseri og chassis vil også skifte og lene seg faretruende igjen, helt til den gjenoppretter fra turn. Noen ganger bilen vil komme og fortsette å svaie fra side til side.
Støy

En ødelagt stabilisatorstag vil også manifestere seg mens mens du kjører over en ujevn eller vaskebrett- som veidekke. En clanking eller clunking lyden vil komme fra det fremre eller bakre hjuloppheng. Broken svaie barer vil avgi banket og skraping lyder løpet jettegryter og dips, noen ganger rytmisk. Dette skjer når en stabilisatorstag foringer felles svinger fritt uten støtte og streiker i chassiset eller kontroll arm.
Uberegnelig Håndtering

Enhver uberegnelig kjøreegenskaper i kombinasjon med høyt metallic lyder vil peke på en ødelagt fremre eller bakre stabilisatorstag. Slike kjøreegenskaper vil dukke opp som skrensende, overdreven lean i svinger, vandrende, hard styring og en lett følelse i bakenden av bilen. En ødelagt bakre stabilisatorstag kan føre til en merkbar "Fishtail" tilstand, der bak på bilen lener seg for mye og returer fra fronten rattbevegelser.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68028.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer