Hva er symptomene på et dårlig Powertrain Control Module?

The drivverket kontroll modul, ellers kjent som PCM eller datamaskin, er egentlig bilens hjerne. PCM i din bil eller lastebil er designet for å kontrollere og regulere alle sine funksjoner og deler. Problemer i datamaskinen kan føre til alvorlige problemer med nesten alle aspekter av din bil eller lastebil fordi datamaskinen må jobbe skikkelig for at alt annet til å følge etter. Kjører Dårlig

PCM er det som til slutt styrer og regulerer din drivstoffsystemet. Ulike sensorer i motoren sende PCM data om hva motoren gjør. Den PCM Deretter justerer drivstoffblandingen basert på disse dataene. Hvis PCM ikke fungerer som den skal, oddsen er at drivstoffblandingen ikke vil være rett. Bilen kan motta for mye drivstoff eller for lite. Hvis den ikke får nok drivstoff, vil det hoste, choke, frese og kan selv stall. Hvis det blir for mye drivstoff, vil din drivstofføkonomi reduseres og dine eksosutslipp vil øke.
Kjører ikke

I noen tilfeller vil en PCM problem forårsake kjøretøyet ikke å kjøre i det hele tatt. Den PCM funksjoner inkluderer posisjonering veivakselen og kontrollere gnisten og timing. Hvis det er problemer med hvordan PCM utfører disse funksjonene, vil bilen ikke kjører og kan også pådra seg skader.

Dashboard feillamper
p Hvis din PCM er feil, kan du forvente å se nesten alle feil lys tenkelige dukker opp og forsvinner på enkelte punkt. PCM kontrollerer og tolker sensoravlesninger, så hvis den ikke gjør dette riktig, kan du forvente å se din "Check Engine" light, din "ABS-systemet" lys og en rekke andre blinker av og på.


Utslipp

PCM styrer bilens drivstoff og utslipp system. Hvis PCM ikke fungerer som den skal, kan bilen din svikter sitt utslipp test, avgir for mye røyk, avgir farget eksos (hvit, blå eller svart, avhengig av problemet), og kan lukte som drivstoff.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66421.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer