Hvorfor Burn One Headlight ut kort tid etter den andre?

Hvorfor er himmelen blå? Hvordan en posi-trac bakenden arbeid, og hvorfor akkurat, var Einstein aldri tildelt Nobelprisen for generell relativitetsteori? Spørsmålet om nær-samtidig frontlys utbrenthet er bare ett av livets mysterier, og forhåpentligvis ikke den siste med et enkelt svar. Hvorfor Frontlykter Dim

Automotive frontlykter vanligvis ikke brenne ut slik husholdning frontlykter gjøre, de er laget for å få sakte dimmer for å unngå et plutselig tap av lys. De fleste lykter bruker en tykk, tungsten filament. De bruker wolfram fordi materialet kan lyse hvitglødende når tilstrekkelig strøm passerer gjennom det, men har en så høy smeltetemperatur at den kan tåle slike utflukter. Men wolfram er ikke usårbar, over tid, vil dets atomer koke av overflaten og gjør det filament tynnere. Tynnere glødetråd betyr mindre lys, og en svært tynn glødetråd smelter og brenner ut.
Variasjon og spenning

Du tenker kanskje at, fordi frontlykter gikk i bilen på samme tid, som de ville dim på nøyaktig samme hastighet. Og de gjør det, for det meste. Den gjennomsnittlige frontlys pære kan vare et tiår eller mer, og vil bare utvikle en merkbar forskjell i lysstyrke i løpet av de siste månedene av sitt liv. Mange ting kan påvirke hvor raskt tungsten koker av, ikke minst som er en liten forskjell i spenning inngang. . Mer spenning betyr en varmere glødetråd, som gir et klarere lys, men kortere levetid
mysterium løst

Så er spørsmålet her: hva ville forårsake en lyskaster til å kjøre på et litt lavere spenning enn den andre? Ledningene som fører strøm fra den blokken skape en viss mengde elektrisk motstand - i ohm - per fot. Så, jo lenger kabelen er, jo mindre elektrisk strøm gjør det fra kraftfordeling blokk til frontlys. Dette ville ikke være et problem hvis de frontlys forsyning ledninger var samme lengde, men de fleste biler bruker en kraftdistribusjon blokk plassert på enten driver-eller passasjer-side hjulet godt. Den lyskaster som er nærmest blokken har den kortere ledning, slik at det blir større effekt enn den på den andre siden. Dermed skinner frontlys nærmest strømkilden litt lysere og brenner ut raskere enn den lenger unna.
Replacement Dilemma
p Det er to skoler med tanke når det gjelder å erstatte frontlykter. Den første er at du bør motstå fristelsen til å bytte begge på samme tid når bare én er svak, fordi da vil de dim samtidig uten at du merker det. Den andre skolen sier at hvis man går, er den andre ikke lenge for denne verden og må byttes også. Virkeligheten er et sted i midten, siden det avhenger av bilen. En bil som brenner ut samme lyskaster før den annen vil alltid brenne samme lyskaster ut før den andre. Så vil vente på å erstatte den andre pæren bare forlenge tiden du ender opp med å kjøre rundt med en dim frontlys neste gang de går ut. Det er en personlig preferanse, men i de fleste tilfeller vil du være bedre å bare erstatte begge deler samtidig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68687.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer