Hvordan sjekke en Michigan Car Dynamo

Michigan, og spesielt byen Detroit, har spilt en stor rolle gjennom hele historien til bilindustrien. Bilene produsert av Ford, General Motors og Chrysler har alle røtter som kan spores tilbake til Motor City. Hvis du eier en av disse "Michigan biler," så vet du at det ikke kan fungere uten batteri. På samme måte kan selve batteriet ikke opprettholdes uten full drift dynamo. Når dynamoen svikter, vil både batteri og bilen følger etter. Hvis du mistenker at din dynamo er sviktende, er det mulig å sjekke det selv. Du trenger
Digital voltmeter
Vis flere instruksjoner
en

Slå av Michigan bilens motor og åpne panseret. Finne plasseringen av dynamoen inne i motor. Selvfølgelig vil den nøyaktige plasseringen av dynamoen avhenger av bilens merke, modell og år. Uansett den eksakte type Michigan bilen du eier, men vil dynamoen være drevet av en serpentin eller V-belte som er drevet av bilens Veivakselremskive.
2

Undersøk beltet som driver dynamo. Sjekk for å se om det er løs, skadet eller ødelagt. Hvis beltet knust eller sprukket, bør byttes. Hvis løs, må beltet strammes ved å justere hjulet som styrer beltet spenning.
3

Fjern batteridekselet og /eller terminal vakter på bilbatteriet. Hvis ingen deksler eller plater er til stede, bare fortsett til trinn 4..
4

Start motoren på Michigan bil. Mens i hytta, sørg for at du har slått av lysene og annet tilbehør, slik som AC og stereo. Flytt tilbake på utsiden av bilen og undersøke dynamoen. Hvis dynamoen er vibrerende eller på annen måte beveger seg, er sjansene sine bolter løs eller ødelagt. Dette kan føre til at dynamoen ikke virker. Snu bilen av og stramme /skifte boltene, hvis det er nødvendig.
5

Lytt nøye for eventuelle unormale lyder slipper ut fra dynamo. Hvis du hører sliping, rist eller skrikende, kan dynamoen har kortsluttet diode, viklinger eller andre funksjonsfeil interne komponenter. I dette tilfellet vil bilens dynamo må repareres eller erstattes.
6

Koble til et digitalt voltmeter til Michigan bilens batteri mens bilen kjører. Først, bli den positive klemmen til den positive (+) terminalen. Den positive klippet på voltmeter vil i de fleste tilfeller være enten rødt eller gult. Fest den negative klippet, som alltid er svart, til den negative (-). Terminal
7

Observer voltmeter. For de fleste biler, vil du se en spenning som faller et sted på skalaen mellom 13,8 og 15,3 volt. Hvis Michigan bilens dynamo produserer mye mindre enn 13,8 eller mer enn 15.3, ta bilen til en klarert mekaniker, som dynamoen må repareres /skiftes.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67363.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer