Hvordan sjekker jeg min Spark Ignition spoler i en 2002 Ford Escape 6 Cylinder?

På slutten av 1990-tallet begynte Ford å bruke en ny tenning, coil på plugg, på sin 5,4-liters V-8 motor. Dette systemet begynte å vises i de fleste Ford motorer på 2000-tallet. Det plassert en spole direkte på toppen av hver plugg, eliminerer spenning tap som følge av motstanden i tennplugg ledninger. Dette brakte også et annet sett av komponenter til å mislykkes. For å bestemme hvilken av de seks spoler har mislyktes på 2002 Escape seks-sylindret motor, må du først skanne bilens datasystem, og deretter teste hver spole individuelt. Du trenger:
On-board diagnose-II scanner
Ratchet
Socket
Spark tester
Flat-skrutrekker
maskeringstape
Permanent markør
Slip- joint tang
Vis mer Instruksjoner
Bestemme mislyktes Coil (er)
en

Juster førersetet så langt tilbake som det vil gå og se under førersiden av dashbordet , til høyre av håndtaket som brukes til å åpne hette, for å finne den største unnslippe datalink-kontakt. Plugg kontakten på slutten av on-board diagnose-II skanneren kabelen inn i DLC.
2

Vri tenningen til "Run"-stilling. På dette punktet, de fleste OBD-II skannere slås på automatisk. Hvis skanneren ikke slår seg på automatisk, slå den på manuelt.
3

Aktiver skanneren "Scan Codes"-funksjonen. De fleste skannere har en "Scan"-knappen du trykker på for å starte denne funksjonen eller bla deg gjennom menyen til n "Scan Codes"-funksjonen og trykk på "OK" eller "Enter"-knappen. Se i skanneren håndbok for spesifikke retninger.
4

Observer som skanneren etablerer en forbindelse med Escape OBD-II-systemet, deretter koden (e) som er lagret i OBD-II-systemet. Bla gjennom koder og finne koder som refererer til en feiltenning i en bestemt sylinder. Hvis skanneren viser et tilfeldig feiltenning, er problemet i et annet system enn coil pakker.
5

Notere sylinder nummer skanneren viser som å ha en feiltenning. Snu Escape tenningen til "Off" posisjon og koble fra skanneren. Hvis skanneren viste sylindre 4, 5 eller 6 som å ha feiltenning, kan du enkelt få tilgang til disse spoler fra fronten av motoren, så gå direkte til "Testing Coil (s)"-delen. Hvis skanneren viste sylindere 1, 2 eller 3 som å ha feiltenning, må du fjerne den øvre inntak manifold før testing spoler, så går videre til "Upper Intake Manifold fjerning"-delen.
Testing Coil (er)
6

Fjern de tre boltene som fester øvre motordekselet ved å bruke en skralle og socket, og trekk motordekselet fra motoren, hvis det ikke allerede fjernet.
7

Inspiser motoren og identifisere sylinder tall. Ford nummerert sylindrene på forsiden av motoren 4-5-6 fra passasjer side til førerens side. Ford nummerert de bakre sylindre 1-2-3 fra passasjer side til sjåføren side.
8

Bruk nummereringssystemet i trinn 2 for å identifisere den viklede lag på toppen av en sylinder med feiltenning .
9

Finn relé boksen, som er like bak Escape batteri. Åpne reléboksen og finn bensinpumpe releet, som er den fjerde stafett fra høyre bak på stafetten boksen. Trekk stafetten oppover med en liten vridning bevegelse for å fjerne det.
10

Start motoren og la den gå til den boder. Dette eliminerer all bensin i systemet for å få riktig testing av spolen (e).
11

Trykk og hold låse knappen på ledningsnettet av de identifiserte spiral pack, trekk selen. Fjern bolten som fester spolen pakke ved å bruke en skralle og socket, trekk viklingslaget oppover med en liten vridning bevegelse for å fjerne den fra motoren. Koble ledningsnettet tilbake til spolen mottaket.
12

Trykk slutten av en gnist tester som ser ut som toppen av en tennplugg inn viklingslaget boot til den klikker på plass, i likhet med hvordan en tennplugg seter i spolen. Trykk på ledningen slutten av gnist tester på toppen av det installerte tennpluggen til den klikker på plass. Juster gnist tester å ha en avstand på 0,052 til 0,056 inches.
13

Be en assistent til å skru av tenningen som du observere gnist når den sendes over gapet i gnist tester. Dersom gnisten er ikke en blå-hvit farge, har denne platen pakke sviktet og må skiftes. Dersom gnisten er blåhvitt, er feilen i en annen komponent, slik som den drivverket styringsmodulen, tennplugg eller ledninger, f.eks. Reparere feilen og gjenta dette trinnet.
Upper Intake Manifold fjerning
14

Trekk ventilasjonsrør fra luftfilteret avløpsrøret. Løsne de to slangeklemmer som fester luftfilteret utløpsrør og fjerne røret fra motorrommet.
15

Følg trinn 1 i "Testing Coil (s)" for å fjerne motordekselet.

16

Fjern de to boltene som fester gassen og cruise control kabel braketten til øvre inntak manifold ved hjelp av en skralle og socket. Trekk braketten, med kablene fremdeles festet, fra manifolden. Trekk cruise control kabelføring brakett fra manifolden med en skarp oppadgående bevegelse.
17

Lirk oppover på gass stilling sensor ledningsnett 'låsetappen med en flat skrutrekker og trekk selen. Gjenta dette trinnet på tomgangsluftkontroll ledningsnett.
18

Trekk vakuumslangen fra toppen av eksos gass resirkulering ventil. Fjern EGR ventil rørets låsemutteren ved hjelp av en fakkel skiftenøkkel, og skille EGR ventil røret fra EGR-ventilen.
19

Lirk oppover på låsetappen av EGR vakuum regulator magnetventil ledningsnett og trekk selen. Trekk vakuum slangen fra EGR vakuum regulator magnetventil.
20

Etikett de tre vakuum linjer koblet til baksiden av øvre inntak manifold ved å bruke maskeringstape og en permanent markør, på en måte som vil hjelpe du må installere dem riktig. Trekk de tre vakuum linjer fra baksiden av inntak manifold.
21

Skyv slangeklemme på damp ledelse ventilen sugeslangen ved å klemme sine ører med slip-joint tang og trekke klemmen ca 2 inches ned i slangen. Trekk VMV vakuum slangen bort fra VMV med en liten vridning bevegelse.
22

Look til høyre for inntak manifold og finn servostyring trykksensor ledningsnett. Trykk og hold låse knappen på denne sensoren og koble den. Dette gir ekstra klaring du må fjerne inntak manifold. Uten å gjøre dette, løper du risikoen for å kutte PSP sensorens ledninger mens du fjerner inntaket manifold.
23

ser på venstre side av øvre inntak manifold og finn de to ledningsnett. Trykk og hold låse knappen på hver sele og trekk hver fra stikkontakten sin.
24

Følg overføring ventilasjonsslangen til du finner det sier boltene til øvre inntak manifold. Fjern bolten og trekk ventilen slangen fra manifolden.
25

Fjern de åtte skruene som fester øvre inntak manifold ved hjelp av en skralle og socket, trekk deretter inntaket manifold fra motoren.

26

Fortsett til avsnittet "Testing Coil (s)."

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68558.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer