Hvordan Reset OBD Codes

OBD-koder (On-Board Diagnostics) fortelle deg at noe er galt med bilens motor. Når feilen er reparert, bør koden enten fjerne seg eller bli fjernet. Det er utilrådelig å tilbakestille en OBD-koden uten å ta opp problemet som forårsaket det, som lyset vil bare dukke opp igjen over tid, og du kan risikere alvorlig skade på motoren. Flere måter er tilgjengelige for å slette koder hjemme, men ikke hver metode vil fungere for ditt kjøretøy. Den eneste sikre måten å fjerne koder er ved hjelp av en skanner. Du trenger
OBD 1 eller 2 scanner
Tenningsnøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Koble bilens diagnostiske terminal, vanligvis kalt samlebåndet Diagnostic Link (ALDL), til en kode skanner og slå på tenningen. Bruk enten en OBD1 eller en OBD2 scanner, avhengig av alder og datasystem av kjøretøyet. Skanneren leser kodene som er lagret på datamaskinen, og deretter gir deg muligheten til å fjerne dem. Velg det alternativet.
2

Gå til en lokal auto deler butikken som Auto Zone, Advance Auto eller Pep Boys til å be om en gratis OBD kode reset hvis du ikke har en skanner. De fleste kjeden auto deler butikker tilbyr denne tjenesten, herunder lese kodene for deg, gratis.
3

Koble fra batteriet. Fjern den negative batterikabelen først, deretter den positive og la bilen for å sitte i noen minutter. Koble, ved hjelp av den positive først og deretter den negative. Dette tilbakestiller motoren koder i noen biler, selv om det også avbryter andre funksjoner, for eksempel klokke og radio innstillinger.
4

La motoren koder forsvinner på egenhånd hvis du har løst kilden av problemet. Flere vellykkede motor tenninger og kjører gjør at "check engine" lys for å slokke brannen. Hvis bilen fortsetter å kjøre godt for en bestemt tidsperiode etter at-tiden er forskjellig for hvert merke og modell av bilen-koden tilbakestilles i datamaskinen.
5

Force den automatiske koden clearing ved å spy motoren din, kjøre frem flere meter, og deretter rygge flere meter. Slå av motoren og gjenta tre ganger. Dette imiterer de vellykkede løper og slår av "check engine" lyset på dashbordet ved fjerde sveiv.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65352.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer