Slik feilsøker en 1979 Chevrolet P30 Van

The 1979 Chevrolet P30 er et skritt varebil med en 6,2-liters motor. Boksen van er konstruert for transport av last og gjør leveransene. Den har to seter foran og en skyvedør i førerhuset for å få tilgang til lasterommet. Baksiden av van bruker en låsing roll-up dør for tilgang til lasterommet. Feilsøking av van krever grunnleggende mekaniske kunnskaper og evnen til å oppdage endringer i ytelse. Du trenger
Startkabler
Voltmeter
Forgasser rengjøringsmidler
Engine væsker
Vis flere instruksjoner
en

Forsøk å starte bilen. Hvis motoren ikke har makt til å starte, feste startkabler til batteriet, og til en kjørende bil. La batteriet lade opp og starte bilen. Hvis problemet vedvarer, se etter en ekstra batteri og et batteri isolator. En dårlig isolator vil føre til at startbatteri til avløp.
2 p Hvis van ikke har en ekstra batteri og start batteriet lades, kan du bruke et voltmeter for å teste dynamoen. Bytt dynamoen hvis den ikke leverer elektrisk strøm. Den dårlige dynamo vil ødelegge batteriet hvis det ikke settes inn igjen.
3

Forsøk å starte bilen. Hvis motoren, men holdes ikke brann, bytt tennplugger. Hvis motoren fortsatt ikke vil starte, må forgasseren være betjent. Spray forgasseren med vanlig rengjøringsmiddel og forsøke å starte. Har forgasseren fast hvis problemet fortsetter.
4

Vær oppmerksom på van ytelse når du kjører. Hvis van spytter og motoren overspenning, kan drivstoffpumpen gå dårlig. Hvis van er vanskelig å styre og slå, kan servostyring pumpe kreve erstatning. Hvis det sliper på svinger, kan u-ledd kreve erstatning.
5

Drive i varierende hastigheter for å teste overføringen. Hvis van støt eller nøler mens skiftende, må overføringen være betjent. Overføringen er sannsynlig å utvikle problemer over tid dersom van brukes for tung sleping.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67807.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer