Kan Vann Kom i olje fra en Blown inntakspakning?

De automotive inntak manifold fungerer som en passasje til rute nedstøva drivstoff inn i sylindrene for formålet med forbrenning. Den inntaksmanifold skal ha en pakning for å forsegle manifolden mot sylindertoppen. På V-type motorer som bolten og tetter direkte til hodet, en fiber eller metall-fiber-pakning gjør vakuum og fluidum-forsegling. Slike motorer har vannpassasjer, typisk går fra forsiden og baksiden av inntaksmanifold som sirkulerer kjølevæske. Under visse omstendigheter kan vann tre inn i bunnpannen som et resultat av en blåst inntaksmanifold pakning. Intake Manifold plassering og utforming

På V-type motorer, er innsugsmanifoilene laget av støpt aluminium, jern og, i noen tilfeller, plast. De sitter direkte mid-motor mellom hodene. Fordeleren har to vinklede samvirkende overflater, en for hvert hode bank. Store boltene må være riktig moment til spesifikasjoner for å koble til og forsegle inntak manifold til topplokket. Inntaket manifold pakning har bakre og fremre vannkanalene, bli med manifold med hodet, slik at kjølevæske å flyte og kjøle topplokket, samt store drivstoff port åpninger og bolt hull.
Vann i Olje Symptomer på en Blown Intake Manifold Gasket

blåst inntak manifold pakning viser seg ved tilstanden til motoroljen når sjekket med en peilepinnen. Hvis bilen har en oljelekkasje, vil oljen også vises endres i farge og tekstur. Vann-forurenset olje vil se lys brun og viser en skummende eller kremet tekstur konsistensen av en milkshake. Den skummende tekstur resultater fra churning og luft i oljen. Oljen vil ikke nødvendigvis gå inn i kjølesystemet med en blåst inntak manifold pakning.
Bilder Grunner for Gasket Failure

Intake manifold pakninger er designet for å knuse på dreiemomentet anvendt på dem mellom hodet og manifolden, som danner en tetning. Temperatursvingninger under konstant motor oppvarming og kjøling kan deformere manifold kontakt overflaten og la pakningen lekkasje. Alder kan føre til eventuell forringelse av pakningsmaterialet, slik at en oppdeling eller brudd. Alvorlig motor overoppheting kan deformere manifold eller hodet, forårsaker lekkasje så vel som brenner pakningen materiale. Korrosjon og rust i et vann passasje kan svekke og gå i oppløsning pakningsrester.
Plassering av pakning Failure

Motorer som har en en-brikke manifold-to-head segl uten en løfter dal dekke vil lekke på den indre kant av pakningen nær kjølevæsken passasje. Kjølevæske vil omgå sitter tett og lekke ned i løfteren dalen. Kjølevæsken vil fortsette å slippe inn i bunnpannen og samle det. Noen modell biler har ikke en slik passasje, eller har løfteren dalen sperret av et eget deksel.
Pakning Failure Konsekvenser

når inntaket manifold pakning pauser og tillater kjølevæske å blande seg med olje i motoren, oljen blir utvannet og mister sin viskositet. Avhengig av alvorligheten av lekkasjen, kan motoren gå varm. Radiatoren eller overløp kjølevæske reservoaret nivå vil falle merkbart. Vann-forurenset olje vil øke motortemperatur gjennom økt friksjon. Kobler stenger, veivaksel kulelager, kamaksel kulelager, ventil tog rockere og sjakter, ventilspindler og andre store lettmetallkomponenter vil begynne å svikte. Vann-forurenset olje fører til eventuell riving, riving og knusing av store deler av motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68559.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer