Turbolader Failure Indikatorer

turboladere er i hovedsak luftkompressorer , og kan svikte som alle andre mekaniske komponenter . Selv om ikke mekanisk komplisert , danner turbo en integrert del av motorens innsug og eksos-systemet . Dette betyr at enhver form for turbo svikt kan ha vidtrekkende effekter på motoren din og kjøretøyets ytelse . Strømbrudd

Effekttap er ett sikkert tegn på turbo svikt , men det vanligvis ikke har å gjøre med et tap i boost med mindre turbo selv er lekker. Utslitte lagrene øke bladene motstand mot rotasjon , noe som vil øke tiden som turboen tar å komme opp til hastighet. Mens topp-end hestekrefter kanskje ikke nødvendigvis lider , vil hestekrefter og dreiemoment ved lavere turtall .
Burning Olje

Turbo oljetetninger bli utsatt for enorme presset fra alle vinkler . En lekkende olje tetning sender olje gjennom kompressoren side og inn i motoren , noe som resulterer i svart røyk og et tap i effekt . Hvis du har mistanke om oljelekkasje , fjerner turbo til motor boost tube og sjekke innsiden for oljerester .
Støy

En utslitt turbo vilje ofte avgir en kvitrende hvin eller sutre som høres noe sånt som en utslitt belte, men står ikke opp direkte med rpm , som et belte ville . En erfaren mekaniker vil gjenkjenne dette som lyden av tørre lagrene . Lagrene slitt denne dårlig vil ofte manifestere seg som alvorlig strømbrudd og eventuelt olje røyk før turboen griper opp helt .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68090.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer