Hvor å Test en Throttle Position Sensor (TPS) på en 4.3L

The throttle posisjon sensor på 4,3-liters motor sender elektriske signaler knyttet til throttle posisjon til drivverket kontroll modul (PCM). En mislykket TPS kan føre til en rekke kjøretøy ytelsesproblemer, inkludert grov overføring skiftende, dårlig drivstofføkonomi og nøling når gassen er brukt. Testing av TPS kan finne ut om det er kilden til kjøretøy ytelsesproblemer. Du bør skifte ut TPS hvis testen identifiserer sensoren som årsak til disse problemene. Du trenger
Digital multimeter
Phillips skrutrekker
Vis flere instruksjoner
en

Åpne panseret og finn TPS på gassen kroppen av 4,3-liter motor. Finn de blå, sort og grå ledning til kontakten på TPS. Start motoren og la den varmes opp til driftstemperatur. Slå av motoren.
2

Kontroller at TPS får strøm fra PCM. Still den digitale multimeter slik at det står "volt" i DC-modus. Sondere den grå ledningen på TPS-kontakt med den røde ledningen på multimeter og bakken den sorte ledningen på en ren overflate av metall. Vri nøkkelen til "On" posisjon og sjekke spenning, noe som bør være mellom 4,5 og 5 volt.
3

Test TPS å kontrollere at det er riktig jordet. Sondere den sorte ledningen på TPS-kontakt med den sorte ledningen og fest den røde kabelen til batteriets positive terminalen. Vri nøkkelen til "On" posisjon og sjekke spenning, som skal være mellom 11 og 12 volt.
4

Test TPS for å kontrollere at den sender de riktige signalene til PCM. Sondere den blå ledningen på TPS-kontakt med den røde ledningen. Jorde den sorte ledningen på minuspolen. Vri nøkkelen til "On" posisjon og sjekke spenning. Spenningen skal være mellom 0,5 og 0,9 volt, og det bør forbli jevn hele lesing.
5

Roter 4,3-liters motoren throttle plate til åpen stilling for hånd og observere lesing på multimeter. Avlesningen skal være mellom 4,5 og 4,9 volt. Slipp gassregulatoren plate, noe som gjør at spenningen går tilbake til den opprinnelige 0,5 og 0,9 volt lesing på en smidig måte.
6

Ha en partner lett trykk TPS med skaftet på en skrutrekker mens du jevnt åpne og lukke strupeplaten. Se multimeter lesing, noe som gjør at tapping ikke forstyrrer spenningsutgangen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67109.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer