Slik unngår du at Marine Vapor Lock

Under visse forhold kan noen marinefartøy oppleve en damplås. Damplås oppstår når drivstoffet i tanker, linjer eller forgassere når et kokepunkt som forårsaker fordamping inne i et trangt sted, for eksempel en forgasser flottørskål eller drivstoff linjer. Varme, og i noen tilfeller karakteren av bensin anvendes, forårsaker damplås. Damplås kan bli gjenkjent av visse negative motor ytelse egenskaper, som inkluderer vanskelig å starte etter en "WOT" (wide-open-gass) løp, nøling og stall ved akselerasjon, overoppheting på grunn av utilstrekkelig kjøling og pinge eller banke. Forebygge damplås innebærer noen inspeksjon og muligens ettermontering noen av fartøyets on-board komponenter. Du trenger
Boat instruksjonsboken
Skrutrekkere
End fastnøkkel
Fuel filter skiftenøkkel (eventuelt)
Fuel filter (eventuelt)
Vis flere instruksjoner

en

Vurder om du bruker gass som inneholder tunge mengder etanol (en gass oxygenator), vinter-grade drivstoff eller tilsetningsstoffer som inneholder alkohol i marine motor. Alkohol lener seg ut egenskapene til drivstoffet, som fører til en mager blanding til forgasseren. Lente forgassere la motoren å kjøre svært varmt.
2

Kjøp bare små mengder bensin som du vil bruke umiddelbart. Oppbevare ekstra bensin for ikke mer enn 90 dager. Ikke bruk bensin lagret i mer enn 90 dager. Kast gammel bensin eller bensin som har en skarp lukt av avleiringer og gummi. Hvis du har bensin i tanken som har høy etanol innhold, kjøpe høyoktan gass for å legge til det, og bruke høyoktan blanding til du rense tanken av det gamle drivstoffet.
3 < p> Unngå å bruke drivstoff som har en Reid damptrykk rating mellom 11 RVP og 15 RVP. Bytt til et drivstoff som har åtte RVP til 10 RVP. Rådfør deg med bruksanvisningen for den anbefalte oktan og RVP-rated drivstoff for håndverket.
4

Inspiser alle drivstoffslanger og slanger etter bevis for skarpe svinger, knekk, sprekker eller løse beslag. Erstatte slike ledninger og slanger med de som har glatt-bar innvendig fôr, som har riktig trykk rating og produsentens anbefalte diameter.
5

Mål omkretsen av drivstoff slanger og linjer med en tape regelen. Dividere omkretsen med 3,14, deretter trekke slangen fôr tykkelse. Liten diameter linjer og slanger årsak begrensning.
6

Bruk hendene eller en fastnøkkel til å løsne og fjerne vannutskiller bolle og dumpe den sedimentære vann. Hvis drivstoffet filteret ikke er endret i henhold til anbefalte intervaller, erstatte den med en ny kassett, ved hjelp av et filter skiftenøkkel for å fjerne det. Skru det nye filteret for hånd. Bruk en fastnøkkel til å skru av messing innløp drivstoff linje tilkobling på forgasseren og sjekk kjegle eller filter skjermen for tresko. Rengjør eller bytt in-line drivstoffilter.
7

Sjekk motordekslet (case cover) for tette åpningene. Pass på at alle motor dekksventilene er åpnet og uhindret. Bytt luftfilter eller gnistfanger hvis det virker tett, olje-gjennomvåt eller forverret. Et tett luftfilter eller gnistfangeren forbyr kjølig luft inn i motoren, noe som fører til overoppheting.
8

Bruk en skrutrekker for å justere tomgangsblanding skruene på forgasseren din. Berike blandingen ved å skru utover til motoren begynner å snuble. Snu tomgangsblanding skruene innover litt for å få en rikere blanding. En rikere blanding vil kjøle motortemperatur.
9

Inspiser kjølesystem. Bytt sjøvannspumpen impeller på de foreskrevne vedlikeholdsintervaller. En varm motor vil føre til at drivstoffet i linjene eller forgasser til peculate eller fordampe, forårsaker damplås. Hvis vannpumpen skovlene har slitt ned, kan de ikke presse nok vann gjennom systemet til adekvat få ned temperaturen.
10

Kontroller at alle drivstoffslanger og slanger ikke montere eller sitte i nærhet til eksosmanifolden på motoren. Varme fra eksos manifolder vil koke drivstoff og forårsake luftlommer, sulter motoren av flytende drivstoff. Omdirigere alle slanger og linjer en trygg avstand fra eksos manifolder.
11

Unngå å bruke WOT på svært varme dager, spesielt når trekke tunge gear, passasjer belastninger eller skiløpere. Kombinasjonen av høy utetemperatur og konstant høy akselerasjon vil bli overopphetet motoren og fordampe brennstoff. Kontinuerlig overvåke motoren temperaturmåleren for advarsel tegn på overoppheting. Slå av motoren ned og la den avkjøles i to eller tre timer før du starter etter at du har lidd et damplås tilstand.
12

Skift olje når du merker en høyere enn normalt kjører motortemperatur. Olje som har mistet sin viskositet vil skape friksjon med de store motorkomponenter og legge til ekstra varme til motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67973.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer