Slik feilsøker Alternators

Alternators er små elektriske generatorer som belaster batteriet i et kjøretøy. Et kjøretøy har vanligvis bare en dynamo, som er nok, for å lade batteriet. Når dynamoen feil, vil du raskt miste strøm til alle bilens elektroniske komponenter. Men fordi batteriet kan også dø av en manglende evne til å holde en belastning, må du vite hvordan du skal feilsøke dynamo, som er gjort indirekte. Du trenger
Voltmeter
Batterilader
Stikknøkkel
Socket satt
Vis flere instruksjoner
en

fjerne batteriet fra kjøretøyet. Fjern kabelen som går til den negative batterikabelen ved å løsne mutteren på kabelklemme på batteriet med en pipenøkkel.
2

Fjern kabelen som går til den positive batteripolen.


3

Trekk batteriet ut av motorrommet.
4

Koble den positive ledningen på batteriladeren til den positive ledningen på batteriet. Deretter kobler den negative ledelsen på batteriladeren til negative ledelsen på batteriet.
5

Slå på batteriladeren og la batteriet å lade.
6

Når laderen indikerer fullt ladenivå på batteriet, koble fra batteriet fra laderen og la batteriet sitte i 12 timer.
7

Drei skiven på voltmeter til "spenning".
Side 8

Trykk den røde ledningen på voltmeter til den positive terminalen på batteriet. Så ta på den svarte ledelsen i voltmeter til et stykke metall som er jordet (ikke minuspolen).
9

merke til kostnad lesing på voltmeter. Avgiften bør lese på eller nær 14 volt for en standard 12-volts bilbatteri. Hvis avgiften leser mindre enn 13 volt, er batteriet som "død" og vil ikke holde en belastning. Hvis batteriet har en kostnad, har dynamoen mislyktes.
10

Sjekk det elektriske anlegget kjører ut fra dynamo. Sjekk om det er frynsete ledninger.
11

Sjekk at stikkontakten er koblet helt inn dynamoen.
12

Kontroller jordingen ledning festet til dynamoen. Pass på at ledningen er jordet til en maling-fri, rust-frie delen av motoren eller rammen av kjøretøyet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64232.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer