Hvordan diagnostisere Radiator Fans Ikke Kommer på

Radiator fans som ikke kommer på utgjøre en alvorlig problem fordi dette kan føre til overoppheting og uunngåelig motorskade hvis den kjøres i lange perioder av gangen. Derfor er det viktig ikke å kjøre kjøretøyet til viftene kan drives igjen. Diagnosen er forholdsvis enkel og bør bare ta et par timer. Du trenger
multimeter
Elektrisk skjemaer
Vis flere instruksjoner
en p Med motoren på og ved driftstemperatur, kobler viften kontakten og måle spenningen med et multimeter. For å gjøre dette, må du koble den røde pluggen til en spiss i kontakten og den svarte pluggen til den andre spiss. Du bør se 12V. Hvis du gjør det, så er det noe galt med vifte og må skiftes. Hvis du ikke får 12 V, gå videre til neste trinn.
2

Mål den elektriske motstanden mellom viften kontakten og viften stafett. Du trenger bilens elektriske skjematisk å vite hvilke spiss å sondere på stafetten og kontakten. Du bør se 0 ohm. Hvis det er kontinuitet, gå videre til neste trinn. Hvis det ikke er kontinuitet, det er et brudd i ledningene mellom pluggen og stafetten, og du bør reparere ledningene.
3

Sett inn viften relé med en kjent god stafett. Det finnes andre releer i sikringsboksen lignende til viften relé. Bare bytte releene for å se om fansen operere. Hvis de gjør det, det var en dårlig stafett. Hvis de ikke gjør det, er du nødt til å fortsette tilbake til motorens styringsenhet for å diagnostisere problemet.
4

Sjekk elektrisk kontinuitet mellom stafetten og motorens styringsenhet. Kontroller den elektriske skjematisk å se hvilken pin på ECU (Engine Control Unit) er for motoren fan. Koble den røde pluggen på stafetten og den andre pluggen på ECU. Hvis du ikke får kontinuitet, fikse ledningene mellom ECU og stafetten. Hvis det er kontinuitet, fortsetter til neste trinn.
5

ECU er mest sannsynlig den skyldige hvis du har fått til dette trinnet. Prøv å erstatte med en annen og se om fansen arbeid.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64320.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer