Hvordan sjekke en Dynamo selvstendig med et voltmeter

Som bilen kjører, dyna kontinuerlig lader og opprettholder batteriet. Uten en fullt funksjonell dynamo, vil bilens batteri til slutt dø. Selvfølgelig uten batteri, er din bil eller lastebil i utgangspunktet ubrukelig. Hvis du eier et voltmeter, kan du teste din dynamo for å se om det er å gi riktig spenning til batteriet. Hvis syvende og sist du finner et problem med dynamo, bør du ta din bil eller lastebil til en kvalifisert mekaniker for å få den erstattet eller reparert. Du trenger
12-volts digitalt voltmeter
Vis flere instruksjoner
Utgang Test
en

Kontroller at kjøretøyet er i "Park" med i nødbremsen engasjert og deretter starte motoren. Mens du fortsatt er i bilen, sørg for at alle elektriske tilbehør som stereo og lys er slått av. Åpne panseret på din bil eller lastebil.
2

Finn batteriet. Det kan være dekket av plast skjold eller andre deler, slik som en luft-inntak eller sikringsskap. Hvis ja, må du fjerne alle dekslene på batteri samt noen vakter på plass over polene. Du må ha tilgang batteriets terminaler for å teste dynamoen. Selvfølgelig være klar over motorens bevegelige deler.
3

Koble den positive testen bly eller klemme av voltmeter din til plusspolen på batteriet. Positive er nesten alltid merket med et plusstegn og /eller fargen rød. Deretter kobler den negative test bly eller klemme av voltmeter til batteriets negative terminal. Negative er forbundet med et minustegn og fargen svart.
4

Les måleren eller visning på voltmeter din. Med bilens motor på tomgang, bør du se en leser et sted mellom 13,8 og 15,3 volt. Hvis du opplever en lesning betydelig høyere enn 15,3 eller lavere enn 13,8, er bilens dynamo ikke fungerer som det skal. Hvis det er overlading, kan du ha en dårlig regulator, som er funnet inne i dynamoen på de fleste nye biler. Hvis det er undercharging, kan dynamoen sin foringer være utslitt, regulatoren er muligens dårlig eller det er en åpen krets.
Voltage Drop Test
5

Start bilens motoren hvis det ikke allerede kjører. Igjen, må du ha tilgang til batteriet. Denne gangen, men vil du også må sjekke dynamoen. Hvis du ikke trygt kan nå dynamoen på bilen din, ikke prøv denne testen. Vær forsiktig når du arbeider i nærheten av dynamo, som de bevegelige belter og trinser er farlige.
6

Koble den positive klipp av voltmeter din til den positive pol og den negative klemmen til den positive terminalen på dynamoen selv. Plusspolen på dynamoen kan være merket med en "B +"-symbolet.
7

Se på voltmeter display. Du skal se en lesning av ca 0,2 volt. Noe mer enn 0,2 volt betyr at det er for mye motstand i kretsen. I dette tilfellet, rense terminaler og sørge for at alle tilkoblinger er tette.
8

Retest etter at du har sjekket og renset tilkoblinger. Hvis du fortsatt får en høy lesing, må du ta bilen inn for reparasjon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65068.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer