Hvordan bruke et voltmeter på en bil

Voltmetere er praktiske instrumenter som brukes til å sjekke batteriets spenning. De er spesielt nyttig når man skal avgjøre om bilen batteriet har nok spenning til å drive bilen. Du kan også bruke et voltmeter for å sjekke ladesystemet i bilen eller lastebil. Hvis du ikke har et voltmeter, de er ganske billig, ofte mindre enn $ 20, og kan kjøpes på de fleste noen automotive supply butikken. Instruksjoner
Testing Bilbatteri med et voltmeter
en

Slå bilen av for å sjekke bare spenningen på batteriet. Du vil også være lurt å sørge for at alle andre elektriske utstyret er slått av som de trekker energi fra batteriet. Når du er klar til å begynne testing, pop panseret på bilen din.
2

Finn batteriet i motorrommet. Batteriet kan være dekket av plast skjold. I så fall fjerne dem samt noen andre vakter eller komponenter som er i veien. Du må åpne tilgang til batteri og terminaler.
3

Slå på voltmeter din hvis du har en digital modell. Hvis ikke, begynne å koble apparatet til batteriet. Du må legge ved den røde, positive klippet til den positive batteripolen. Den positive terminalen er ofte merket med et plusstegn. Deretter kobler den svarte, negative klippet til minuspolen, vanligvis merket med et minustegn.
4

Undersøk måleren eller avlesning på voltmeter din. Hvis du har lagt ved klippene riktig og sikkert, skal du se en lesning av ca 12,6 volt på en god og fulladet batteri. En avlesning på mindre enn 12,4 volt, derimot, er en indikasjon på et batteri som er i behov av en kostnad.
Testing bilens dynamo med et voltmeter
5

Turn din bil eller lastebil på og la motoren gå på tomgang. I likhet med testing av batteriet, skjønt, vil du sørge for at alle elektriske utstyret er slått av.
6

Åpne panseret og fjern eventuelle skjold eller vakter fra batteriet. Igjen, må du ha full tilgang til terminalene. Vær forsiktig så du ikke berører noen bevegelige deler i motorrommet.
7

Fest de positive og negative klipp til de tilsvarende terminalene på batteriet. Pass på at klemmene er godt festet. Hvis de er løse, vil du ikke få en nøyaktig lesing.
8

Undersøke måleren eller avlesning på voltmeter din. Med motoren i gang og dynamoen fungerer riktig, bør du se en lesning av ca 13,6 til 14,3 volt. Hvis du ser en lesning høyere enn 14.3, er din dynamo overlading, noe som kan forkorte levetiden på batteriet. En lesning mindre enn 13,6 indikerer at dynamoen ikke gir nok lading, noe som vil føre til at batteriet tappes raskere. Uansett, ta bilen til en kvalifisert mekaniker for å ha din dynamo erstattet eller fast.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65067.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer