Tegn og symptomer på en Tette Automotive Air Conditioning System

The automotive air condition-systemet består av flere komponenter, blant annet en kompressor, fordamper, kondensator, ekspansjonsventil, åpning og mottaker-tørrere. Hvilke som helst av komponentene kan svikte, eller flere kan påvirkes av det samme problemet, slik som lekkasjer eller tilstopping. Blokkeringer i air condition-system føre til visse tegn og symptomer. Enkelte komponenter vil vise særegne atferd eller uberegnelig funksjon, som kan bli observert av kjøretøyets eier. Kompressor Noise

Kompressor støy kan skyldes intern komponent slitasje og manifestere seg ved en rallende, brummende eller hylende lyder som kommer fra kompressor. Dette skjer når forurensninger eller luft kommer inn i systemet, men nesten alltid peker på smøremiddel sammenbrudd. Når Freon olje bryter ned, fører det friksjon som flasser av biter av metall. Metallet beveger seg gjennom hard linje og inn i kondensatoren og forårsake en blokkering. Med en tung opphopning, kan metallet rusk reise lenger og blokkere utvidelse eller åpning tube.
Automatisk stopp

Du kan legge merke til at kompressoren sykling på og av, forårsaker en gjentatt clunking lyd. Dette kan tilskrives en automatisk sikkerhet utkobling funksjon som registrerer lavere enn normalt trykk i systemet. Den automatisk utkobling vil slå av magnetisk clutch til kompressoren hvis det kommer et farlig lavt systemtrykk. Lavt systemtrykk vil være forårsaket av luft, slam eller forurensninger i linjene, kondensator, ekspansjon ventil, fordamper eller åpning tube.
Kompressor Freeze

kan visuelt se og lytte for å se om den magnetiske clutchen kobles inn for å kjøre kompressoren ved å ha en assistent slå AC kontrollene på maks mens du ser på clutch fra motorrommet. En kompressor fryse betyr at en mangel på Freon smøremiddel eller skitten smøremiddel har kjørt seg fast i kompressoren. Du kan manuelt prøve å slå utsiden av clutch for å se om den roterer.
Intermittent Cooling

Watch etter tegn på intermitterende kjøling som forårsaker strømmen av varm luft , kald luft og kjølig luft fra ventilene. Dette symptomet peker vanligvis til en fryser opp av air condition-systemet. Når fuktighet og luft sammen, kan de danne is som kan blokkere orifice tube. Den normale air condition-systemet har mindre enn to prosent luft etter volum. Hvis mer luft kommer inn i systemet, fortrenger det fungerer freon. Avhengig av utetemperaturen, kan kjøleevne være svært uberegnelig.
Gauge Diagnose
p Med en AC måleren koblet til den lave og høye siden av de mangfoldige linjer , kan en trykkmåling vurdere tilstanden til systemet. Med motoren og AC off, en normal lesing for en 80-graders dag bør indikere 56 pounds per kvadrattomme på den lave siden måleren eller 70 psi på en 90-graders dag. Hvis de lave og høye side måle målinger viser lavere enn normalt med AC på og motoren i gang, eksisterer det en begrensning i åpningen tube, ekspansjonsventil, kompressor eller høy side trykkledninger
bilder
.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68017.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer