Hva er symptomene på dårlig O2 sensorer på en '99 Dodge Dakota?

Montert i eksos strømmen, oksygen sensorer er viktige komponenter i en sen-modell motorens utslipp systemet og dets datastyrt motorkontroll system. 1999 Dodge Dakota kom utstyrt med enten fire-sylindrede, sekssylindrede eller åtte-sylindrede motorer, som hver utnyttet oksygen sensorer. Symptomer på sensor feil er den samme på alle motorvarianter. Fuel Economy

Ifølge AA1 Car nettsted, måler en oksygen sensor på alle kjøretøy hvor mye uforbrent oksygen i eksos strømmen og forteller motorstyring datamaskinen om bensin-og-luftblanding går inn motoren er for rik eller for tynn. Når oksygen sensor, eller 02 sensor, feil, mottar maskinen falsk informasjon om hvordan det skal justere gass-og-luftblanding og handlinger deretter. Hvis datamaskinen mener motoren går blandingen for mager - for mye oksygen - det vil tilpasse seg omfatte flere drivstoff i blandingen. Lastebilen vil derfor forbrenne mer gass enn den trenger å gjøre en gitt mengde arbeid. Hvis du har betalt oppmerksomhet til Dakotas drivstofføkonomi gjennom årene, vil du sannsynligvis merke en forskjell i pickup drivstofføkonomi.
Utslipp

"oksygen sensorer er en kritisk nøkkel til Passing Utslipp, "Autohaus Arizona detaljer rollen en oksygen sensor spiller i bilens utslipp ytelse. Gass-og-luft blandingen i en moderne, drivstoff-injisert bil kan endre seg fort, krever oksygen sensor til å sende stadige signaler til datamaskinen slik at den kan foreta justeringer i blandingen og hjelpe katalysatoren kontroll hydrokarbon, karbonmonoksid og lystgassutslippene. Den gjør dette ved å sende et elektronisk signal av varierende spenning til maskinen og styrken av signalet er direkte relatert til mengden av oksygen i gass-og luft-blandingen. Med en sviktende sensor oksygen, vil datamaskinen tillater for mye drivstoff i blandingen og gi nye utslipp. Ett symptom på en sviktende sensor vil derfor være manglende evne av lastebilen å passere utslipp testing.
Motorens ytelse

Kontroll av gass-og -luftblanding er en av de viktigste faktorene i å sikre at en motor går jevnt og produserer maksimal hestekrefter og dreiemoment. Hvorvidt 1999 Dakota i spørsmålet er utstyrt med firesylindret, den sekssylindrede eller åtte-sylindret motor, vil en sviktende oksygen sensor ha en merkbar effekt på bilens tomgang og akselerasjon. Motoren kan nøle, rase eller truer med å kutte av. Ved stopplys, kan motoren snuble og med stoppe. Dette er fordi den fungerer som den skal sensoren sender feil signal til datamaskinen, forårsaker feilaktige justeringer av gass-og-luftblanding som kommer inn i motorens sylindere.
Andre effekter av en feil Oxygen Sensor
p Som en feil sensor vil føre til urettmessige variasjoner i luft-og-gass blanding, når datamaskinen gir for mye gass i blandingen som kommer inn i sylindrene, gjør det for mye ubrent drivstoff i eksos. Dette kan forårsake uopprettelig skade på lastebilen sin katalysator, som krever en kostbar reparasjon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65969.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer