Hva er årsaken til et bilbatteri å lekke

En bil batteri er ikke bare noen klump som sitter under panseret ditt,? Om noe, det er mer av en miniatyr økosystem av kjemiske og elektriske interaksjoner som må holde seg i konstant balanse for å holde ting å jobbe trygt og effektivt. Når mishandlet, er batteriet i stand til å snu til en liten bombe klar og villig til å sprøyte kokende svovelsyre over noe i nærheten. Batteri Basics

Den gjennomsnittlige bilbatteri er ganske enkel i konstruksjonen. Batteriet har to bly sulfate plater (kjemisk formel PbSO4), som vanlegvis er positiv anode at elektroner beveger seg mot og negativt ladet katode at elektroner bevege seg bort fra. I mellom disse platene er et lag av elektrolytt, som består hovedsakelig av vann med en liten bit av oppløst svovelsyre. Når du lader batteriet ved å tvinge elektroner gjennom det, er elektroner tvangsflyttet fra anoden plate (som gjør den til rent bly, eller Pb), og deponert i katoden (nå bly oksid, eller PbO2). Underveis i SO4 fra platene innskudd i elektrolytten, snu den til en sterkere svovelsyre løsning.
Overlading

batterier har bare så mye lagringskapasitet, eller antallet elektroner som går fra en bly sulfat plate og inn i elektrolytten gjennom den andre plate. Fortsetter å søke elektrisk strøm etter at batteriet er fulladet vil ikke overføre flere elektroner fra den ene platen til den andre, men det vil bryte båndene av den gjenværende vann (H2O) molekyler i syre. Når du bryter disse obligasjonene, ender du opp med to deler hydrogengass og en del oksygengass. Denne elektrolyse er et akseptert faktum at lading, men passerer strøm gjennom når batteriet er allerede ved eller nær dens topp spenning setter langt mer av energien til splitting molekylene og skape oksygen-og hydrogengass.


Lekkasje

Batteri lekkasje er i stor grad et resultat av indre trykk som bygger seg opp når oksygen og hydrogen gasser bygge opp og ikke klarer å ventilere fra batteriet. Når trykket bygger nok, går det å finne en vei ut eter ved å splitte batteriet saken åpen eller ved å skyve ut gjennom svake tetting punkter hvor metallet terminalene går inn i saken. Effekten er noe som ligner på risting opp en brusboks og åpne det bare en sprekk, bare i stedet for karbondioksid og sukker vann du har knallgass og svovelsyre. Knallgass er ekstremt eksplosiv fordi den ikke krever noen ekstern oksygen, og er i stand til å gå av i nærvær av noen form for gnist. Dette gjør batteriet lekker et sikkert tegn på fare som kommer.
Årsaker og virkninger

Siden batteriet lekker er vanligvis et resultat av overlading, for å deretter løse dem må du se inn i bilens ladesystem. Oftere enn ikke, er overlading resultatet av overspenning i ladesystemet, som selv er sannsynligvis et resultat av en sviktende spenningsregulator. Bilen kan bruke en spenningsregulator montert inne i dynamo, under panseret, et sted i nærheten av motoren eller inne i motorens datamaskin kontroll modul. Mens en viss mengde krystallinsk syre oppbygging rundt den positive terminalen er normal, overdreven oppbygging av fargede eller hvite krystaller og hovne batteri sidene er visse indikatorer for høy innvendig trykk og batteri overlading. Batteriet kan også bare være overfylt med vann, ikke slik at gassene plass til å utvide før naturlig lufting om lokket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68406.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer