Hvordan Kontroller Mass Air Flow Sensor i en 1984 300ZX

The luftmassemåler på en 1984 Nissan 300ZX er av den "hot wire" type. Sensoren brukes av datamaskinen for motor kontroll formål. Det sanser mengden av luft volum flytte inn i inntaket manifold. Datamaskinen holder brensel-blandingen ved en konstant 14:01-forhold. Lufttemperatur, høyde og relativ luftfuktighet alle spille en faktor i luft volum. Du trenger
Voltmeter
Vis flere instruksjoner
en

Sjekk den elektriske kontakten på luftmassemåler. Trekk kontakten ut sensoren og se etter eventuelle bøyde eller korroderte terminaler. Korriger om nødvendig.
2

Sett kontakten inn i luftstrømmen sensor og starte motoren. Hvis motoren ikke starter, la tenningsnøkkelen på. Bruk voltmeter for å sjekke om makten i den elektriske kontakten på sensoren. Som du står foran kontakten, telle helt til venstre wire og sjekke den femte ledningen til høyre for batteristrøm. Koble voltmeter røde kabelen til den femte wire og den sorte ledningen til god jord. Hvis ingen spenning er til stede, sjekk ledningene mellom datamaskinen og sensoren. Hvis spenningen er til stede, går du til neste trinn.
3

Sjekk den fjerde wire for en grunn. Vrir om tenningsnøkkelen og slå den voltmeter til ohm. La den svarte ledningen på en god jord. Sondere fjerde ledningen fra venstre med den røde ledningen. Det skulle vise kontinuitet. Hvis det ikke viser kontinuitet, reparere bakken. Hvis det er en god grunn, erstatte luftstrømmen sensor.
4

Sjekk den andre ledningen terminalen fra venstre, som er sensor signal. Snu voltmeter til volt. Sondere terminalen med den røde ledningen. Med nøkkelen på og av motoren, må spenningen være mellom 1,5 og 1,6 volt. Med motoren i gang spenningen bør være på tomgang, 2.5 til 2.9 volt. På 2500 rpm spenningen bør være 3,0 til 3,5 volt. Hvis noen av disse spenningene er ute av parameter, sjekk den fjerde terminal fra venstre til god jord. Disse kjøretøyene har problemer med bakken krets, noe som fører til drivability problemer som grov tomgang og sette oksygen sensor koder. Hvis bakken er bra, skift ut sensoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64839.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer