Chevrolet Aveo Emission Problemer

Chevrolet Aveo er en Chevrolet i navnet. Dette subcompact verden bilen er en lisensiert og rebadged versjon av Daewoo Kalos, og er solgt i mer enn 120 land under fem forskjellige GM merkenavn. Aveo er omtrent like masseprodusert som biler kommer, og som sådan lider av en rekke feil som en mer nisje bil kanskje ikke. En av Aveo mest beryktede feil lå i utslipp system, og dets selv-ødeleggende katalysator. Aveo Utslipp

Aveo bruker en rekke ulike systemer for å kontrollere sitt utslipp utgang, og samlet hele er ganske imponerende. GMs tekniske avdeling gang utstedt en uttalelse som sa at hvis Aveo er drevet i et svært forurenset by som Shanghai eller Los Angeles, utslippene kommer fra eksosrøret er mindre giftige enn luften går i. Likevel er dette ryktet skjemt litt av det faktum at mange nesten-nye Aveos ha tettet katalysatorer som øker utslippene og redusere drivstofforbruk.
Converter washcoat

Problemet er for det meste med Aveo konverteringsprogrammet washcoat, den kjemisk belegg som dekker den indre matrisen, og er ansvarlig for konvertering av mange av de skadelige forurensninger. Aveo er katalysatoren bruker en stil washcoat som er svært følsom for visse typer av forurensninger og har en tendens til å samle dem raskt.
Converter Light-Off

katalytisk omformere er i hovedsak svært høy temperatur ovner, og trenger mye varme for å fungere. Dersom omformeren ikke kan beholde nok av eksosstrømmen s temperatur, kan det ikke komme "light-off", dvs. den temperatur hvor det brenner av alle forurensende stoffer, og vil bare delvis konvertere de forurensninger som passerer gjennom. Fordi Aveo ikke produserer alltid nok varme til å nå lys-off, kan noen av disse miljøgiftene samle seg i omformer matrisen er porøs overflate og tette det uten å bli konvertert.
Failure Symptomer

Symptomene på katalysator svikt skal være lett å kjenne igjen, men noen drivere aldri gjøre fordi det er så gradvis. Som en stadig dimming frontlys, kan den massive nedgangen i kraft av en tilstopping omformer ikke bli gjenkjent før det blir for alvorlig til å ignorere. I tillegg til redusert effekt, kan en tett omformer føre til at motoren overopphetes, noe som vanligvis ikke vil forårsake noen alvorlige skader før motoren stopper.
Konsekvenser og erstatning

Hvis en feil katalysator blir ignorert, til slutt motoren vil bli tent og bare nekte å kjøre. Hvis motoren fusker og du ser en check engine lys, ta bilen til en mekaniker med en kode skanner, og fortelle dem til referansen Chevrolet Technical Service Bulletin (TSB) nr. 20040109 for mer informasjon. Erstatning kan kjøre hvor som helst mellom $ 700 og $ 2000, avhengig av hvilken type omformer benyttes.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64479.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer