Slik feilsøker en 2001 Ford Ranger

Grunnleggende feilsøking for 2001 Ford Ranger er en prosess med eliminering, begynner med de mest åpenbare mulige kilder til problemer, som for eksempel strøm og elektrisitet, og slutter med mer komplekse systemer. Du må trekke feilkoder fra lastebilens datamaskin. Hvis "Check Engine" lyset på dashbordet er på, har datamaskinen generert feilkoder. Hente dem er en enkel måte å finne problemet. Du trenger
Diagnostic scanner
Voltmeter
Vis flere instruksjoner
en

Skann Fords datamaskin for lagrede feilkoder. Ta det med til en auto deler forhandler for å få dette gjort gratis hvis du ikke har en skanner, eller koble skanneren til tester port under dashbordet. Vri om nøkkelen på og følg spørsmål på skanneren for å trekke kodene. Henvis til dine eiere eller reparasjon manuell for betydningene til kodene.
2

Sjekk batteriet for strøm. Koble et voltmeter eller multimeter til de positive og negative batteripolene - i den rekkefølgen - og observere avlesning på skjermen. Et sunt batteri vil lese mellom 12,3 og 12,6 volt.
3

Sjekk dynamoen for strøm. Med voltmeter eller multimeter tilkoblet som beskrevet i trinn 2 ovenfor, sveiv motoren og la den gå. Sjekk avlesning på måleren, som bør si mellom 13,8 og 14,3 for en sunn dynamo.
4

Start motoren og heve panseret for å se etter åpenbare tegn på problemer. En løs ledning kan avbryte en krets hvis den spretter rundt nok under bilen operasjon for å jorde seg selv. Løse eller ødelagte belter og slanger begrense motoren og forårsake alvorlige skader. Sjekk for korrosjon eller skader i komponenter som radiator, som kjøler motoren, og batteriet, som leverer elektrisk kraft.
5

Tilbakevendende problemer har ofte standardløsninger. Overoppheting kan stamme fra en defekt termostat, vannpumpe eller radiator. Trouble starte motoren kan bety at batteriet ikke fungerer, en tett drivstoffslangen eller drivstoff filter. Motoren kveles eller jerky ytelse ved høye hastigheter kan bety noe er løst, slik som wire-jording scenario i trinn 4..

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65473.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer