Tegn og symptomer på en Defekt Mass Air Flow Sensor

Hver bil har en masse luftstrøm sensor (MAF). En kritisk komponent for motorytelse og kraft, måler MAF strømning og tettheten av luft inn i forbrenningskammeret i motoren. Den resulterende spenning forteller kjøretøyets datamaskin for å justere injektoren puls for å endre mengden av brensel levert. Hvis MAF mislykkes, vil bilen ikke fungere. Sjekk Engine Lett

Den mest åpenbare symptom på MAF svikt er en "check engine light" tent på kjøretøyets dashbord. Når en motor sensor svikter, går kjøretøycomputer å kode verdier som er lagret i minnet for å kompensere for tapet av et signal fra sensoren involvert. På samme tid blir en feilkode overføres, utløser kontrollampen for motor for å komme videre. Bilen datamaskinen registrerer feilkode i minnet. Hekte bilen datamaskinen til en kode leseren å finne feilen koden, som diagnoser sensoren involvert og mulige årsaker.
Kraft og ytelse

Husk at MAF avgjør den blanding av luft og brennstoff som er nødvendig for motorens ytelse. Så vil MAF svikt skape et bredt spekter av ytelse og strøm problemer. Disse kan omfatte: vanskelig å starte bilen, starter og umiddelbart boder; nøling i motor, ujevn tomgang, kjører veldig rik eller veldig mager drivstoffblanding, eller "hikke" ved akselerasjon

Disse symptomene kan vises før. MAF ikke til den grad at check engine lyset vises. Og andre kjøretøy motorproblemer kan også forårsake disse symptomene, så de riktige diagnoser må utføres og motoren lys kan ikke stoles på.
Rengjøring
p Som Alle Ford Mustanger forklarer, en svært vanlig årsak til MAF svikt er skitt passerer gjennom luftfilteret. Rengjøring av MAF kan være en svært enkel, billig løsning for å forsøke.

MAF er montert på luften renere. Den kobles til bilens datamaskin med et ledningsnett. Skru ut MAF og koble ledninger for å fjerne MAF boliger. Deretter forsiktig fjerne skruene på toppen og trekk den forsiktig MAF sensoren ut. Hvis de to filamenter avdekket inne i MAF er skitne eller mørk i fargen, rengjør forsiktig med en bomullspinne. En elektrisk kontakt renere fungerer også veldig bra. Etter rengjøring, la det lufttørke før montering. Også visuelt inspisere ledningsnettet for løse eller skitne kontakter eller dårlige ledninger.
Konklusjoner
p Hvis du mistenker MAF sensor svikt og check engine lampen lyser, noen deler butikken kan lese datakode med en kode skanner eller selge deg en kode skanner. En bilverkstedet kan også sjekke kodene ganske enkelt. Men hvis check engine lampen ikke lyser, og du mistenker MAF feil, prøv rengjøring først.

Etter rengjøring, hvis motorens ytelse øker eller check engine lyset går av, da en skitten MAF var sannsynligvis problemet. Hvis, derimot, betyr det ikke eliminere problemet, kan en mekaniker utføre flere grundige tester. Hvis MAF er faktisk ødelagt, så er det mye enklere og billigere å bare bytte sensoren deretter reparere den, og en kompetent gjør-det-yourselfer kan endre det raskt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64552.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer