Slik feilsøker en M.A.F. Mazda

Massen luftstrøm sensor, eller MAF, på en Mazda ligger i inntaket luftkanal rør som fører til spjeldhus. Det er en hot wire-stil sensor. Datamaskinen sender spenningen til wiren for å varme den til en forutbestemt temperatur. Jo mer luft som passerer over det, jo mer den kjøler ledningen. Datamaskinen justerer konstant spenning i et forsøk på å opprettholde temperaturen av tråden. Disse spenning differensialer likestille til mengden av luft inn gjennom sensoren. Du trenger
Voltmeter
Vis flere instruksjoner
diagnostisere en MAF sensor på et kjøretøy som starter
en

Finn den elektriske kontakten på siden av massen luftmengde sensor. Legg merke til at det er fire ledninger - som starter på venstre flytte seg til høyre:. Sensoren signal, datamaskinen bakken, sensoren bakken og batteristrøm
2

Koble voltmeter sin røde kabelen til langt venstre ledning . Kontakten må være koblet slik at det vil være nødvendig å presse en nål eller liten pinne gjennom ledningen, og koble ledningen til dette. Koble den svarte kabelen til en god praktisk bakken.
3

Start bilen og la den varmes opp. Voltmeter bør indikere underkant av 1 volt - 0,50 til 0,80 volt. Dette er en halvdel av en volt til litt over 3/4 volt. Når motorens turtall øker, bør spenningen øker jevnt uten drop-outs eller glitches til 1,85 ved 2500 rpm. Hvis spenningen varierer betydelig, er det MAF sensor dårlig.
Diagnostisere en MAF sensor på et kjøretøy som ikke starter
4

Koble voltmeter røde kabelen til den andre ledningen fra venstre og den svarte kabelen til en god jord.
5

Vri tenningsnøkkelen på. Voltmeter bør vist under 100mV.
6

Flytt den røde kabelen til den høyre ledningen på MAF kontakten og holde den sorte ledningen på plass. Vrir om tenningsnøkkelen på. Voltmeter bør vise spenning - 12 volt. Hvis tallene avvike vesentlig, bytter masse luftstrømmen sensor.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66934.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer