Slik feilsøker en 1994 Mustang Front Wheel Shake

Diagnostisering årsaken til forhjulet shake i 1994 Mustang er gjort ved å teste og eliminere mulige årsaker til problemet før det egentlige problemet er fant. De to områdene av Mustang som er mest sannsynlig den forårsaker hjulet shake er de fremre bremseskiver og dekkene. En grundig inspeksjon og testing av disse to komponentene vil mest sannsynlig avdekke årsaken til hjulet shake. Du trenger
Jack står
Floor jack
hjulmutternøkkel
Dial indikator
Magnetic måleur basen
Vis flere instruksjoner
1

prøvekjøre Mustang. Ta hensyn til når hjulet shake oppstår. Hvis det skjer i alle hastigheter og endringer alvorlighetsgrad med økning i kjøretøyets hastighet, er det mest sannsynlig dekket relatert. Hvis det bare skjer, eller er verre når bremsene brukes, og kan også bli følt i bremsepedalen, er det mest sannsynlig bremse-rotor relatert.
2

Park Mustang på flat mark og sett på parkeringsbremsen. Løft fronten av Mustang til forhjulene er av bakken ved hjelp av et gulv jack plassert under fronten tverrammestykke. Slide bukker under fremre underramme og senke bilen på tribunen.
3

Observer foran på dekk når du spinner den for hånd. En slitebane separasjon kan sees ved å se på horisonten av dekket mens den roterer for en pukkel i slitebanen. En synlig separasjon kan ikke repareres. Dekket må erstattes.
4

visuelt inspisere beadområdet av hjulet. Se etter områder på perle som et hjul vekt ser ut til å mangle fra. Smuss og skitt samles under vekten. Hvis vekten kommer av, deretter en synlig omrisset av vekten vil være tilstede på hjulet hvor det pleide å være. Hvis en vekt mangler, så har hjulene balanseres.
5

Fjern forhjulene ved hjelp av hjulmutternøkkel. Fest rotoren til huben med to hjulmuttere installert på hjul studs. Fest måleuret til den magnetiske basen og posisjon basen på den flate delen av spankulere som er festet til styringsgruppen knoke bak rotoren.
6

Mål run-out av rotoren. Løsne fingerskruene på måleuret base og stilling måleuret slik at nålen berører rotor vinkelrett på rotorens friksjon. Spinn rotoren langsomt mens observere måleren på måleur. Bytt rotoren på Mustang hvis det er mer enn 0,002-tommers kjøre-out.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67087.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer