Slik feilsøker en Generator Dynamo

Funksjonen til automotive generator, eller dynamo, lader opp batteriet etter oppstart og vedlikehold av nok strøm for komponenter i motoren, tilbehør og sensorer. Generatorer ble brukt på eldre biler, og gjorde det samme som dynamo, men ble byttet ut på grunn av ineffektivitet deres til å produsere nok spenning på lavere turtall. Alternators får sin rotasjonskraft fra en trinse og belte drevet av motoren. De produserer elektrisitet gjennom en serie av kobber ledninger viklinger og en armatur. Enhver svikt i indre dynamo ledninger, en mekanisk aksling eller peiling feil, eller en manglende viftereim kan avbryte den nødvendige flyten av elektrisitet. En kompetent kjøretøyets eier kan diagnostisere sviktende dynamoer med noen få verktøy og tips. Du trenger
Trouble kode skanner og bok (hvis oppnåelig)
Batterilader
Shop lys
Voltmeter
Amperemeter
kode skanner (hvis relevant)
Brukerveiledning
Test lys
stetoskop
batteri innlegg renere
Vis flere instruksjoner
en

Sett bilen i park eller nøytral med i nødbremsen satt. Åpne panseret. Fest en batterilader til batteriet - rød til rød og svart til svart. Lad batteriet fullt. Inspisere innsiden og utsiden av batterikablene kontakter. Rengjør dem med et batteri renere verktøyet, fjerne all oksidasjon, rust og skitt. ​​
2

Vri tenningsnøkkelen til "On" posisjon (ikke start) og noter dash lys som har belyst. Starte bilen og se om noen av lysene har vært på. Hvis et lys som lyser leser "Bat" eller "Alt" du har en lav lading tilstand eller et nei lading tilstand dynamoen ledningsnett krets. Hvis det er aktuelt, leie eller få en problemfri kode skanner og feilkodenummeret bok for bilen din, og følg instruksjonene for oppkobling og analyse. Dette vil presisere lading problem.
3

Vri tenningsnøkkelen av og gå opp til motorrommet. Finn din dynamo, bruke brukerhåndboken hvis usikker på beliggenheten. Flertallet av dynamoer sitter direkte under servopumpe, og et enkelt belte eller en serpentin belte er rundt remskiven dens. Bruk en lys butikk lys for å inspisere beltet tilstand. Se etter mye slakk i beltet - Hvis du kan flytte dynamoen skivene for hånd, har beltet løsnet opp. Ser og føler for sprekker i beltet eller væske som kan ha falt på den. En fet belte vil skli og ikke lade skikkelig. Se etter en lekkasje kommer fra servostyring pumpe rett ovenfor. En dårlig servostyring pumpetetning vil lekke inn i viklingene i dynamoen og kort det ut.
4

Bruk en automotive stetoskop eller lang håndteres skrutrekker til å lytte til dynamoen når motoren går på tomgang. Lytt for en "hylende" eller "rist" støy når du plasserer stetoskop eller skrutrekker mot dynamo saken. En lett summende lyd er normalt. En høyere rist støy indikerer dårlige dynamo hjulaksellagringen eller raser. Se om de trinse wobbles. En gjentok trinse i forbindelse med et gitter støy bekrefter dårlige hjulaksellagringen eller raser i dynamoen.
5

Hook opp et voltmeter til bilens batteri. Plasser positiv (rød) voltmeter klippet på den positive (rød) batteri terminal innlegget, og den svarte klemmen på batteriets negative (svart) terminalen innlegget. Se på lesing som vises i lading volt. Tellerskrittene volt bør ligge mellom 14 og 15 volt. En dråpe i henhold 13,8 volt indikerer et problem med dynamo armatur og viklingene.
6

Hook opp et amperemeter til batteriet, med motoren av. Fjern ledningen fra terminalen merket "B" på dynamoen og koble den til den negative innlegg på amperemeter. Plusskabelen på amperemeter til "B"-terminalen på dynamoen. Har en assistent starte motoren og la den inaktiv. Standarden amp lesing skal være 10 ampere eller mindre (ta kontakt med manuell for det nøyaktige antallet). Har din assistent øker turtallet til 2000 rpm og slå på alt tilbehør - høye bjelker, klimaanlegg og varmeapparat til sine høyeste innstillinger. Les amperemeter. Amp uavgjort bør være 30 ampere eller mer. En rekke mindre indikerer en dårlig dynamo.
7

Spore stor "B" ledning som kommer fra dynamoen og finne noen Sveisbare lenker langs banen. Åpne sikringer og se etter eventuelle blåst sikringer eller smeltet sikring ledning. Bytt om nødvendig. Inspisere den viktigste sikringsskap panel, som ligger i motorrommet, hanskerom eller side kick panel. Finn et batteri eller lading sikringene på sikringen diagram og erstatte eventuelle defekte sikringer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65676.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer