Slik bruker du en bil Kode Reader

Bil kode leserne kan kun brukes på OBD II (on-board diagnostiske to) systemer integrert i alle biler siden 1996. Noen GM modeller begynte OBD II i 1995. OBD II standardisert plassering og pluggen anvendelse av kjøretøyets datastyrt system, som forenklet utstyr som trengs og diagnosen tid. Den første OBD II skannere var dyrere og mer komplisert å bruke fordi de krevde ulike data chips for ulike bilmodeller. Pocket kodeleserne dag krever ingen data chips og er mye rimeligere til hjemmet mekaniker. Du trenger
OBD II kode leser
Bruksanvisning for kode leser
bilens brukerhåndbok
Vis flere instruksjoner
en

Åpne driver's-side døren og se under dashbordet for den trapesformede diagnostisk lenke kontakt (DLC). Siden innføringen av OBD II, er det påbudt at alle DLCs være plassert innenfor to meter av rattet. De fleste er plassert under driver's-side strek på hver side av rattet kolonnen. Dette er imidlertid ikke tilfelle for enkelte modeller. Se i bruksanvisningen på bilen hvis det er nødvendig for å finne DLC.
2

Fjern DLC dekselet hvis det er én. Noen biler bruker ikke DLC dekker. Den dekker bare trekke av.
3

Sett inn koden leserens støpselet i DLC uttaket. Dette uttaket er lett identifiseres, siden det er lik i form til koden leserens plugg. Bilens batteri vil gi strøm til kodeleseren.
4

Vri tenningsnøkkelen til "på"-posisjon uten å starte motoren. Dette vil gi strøm til alle elektriske komponenter og belyse instrumentpanelet lyser.
5

Les menyen av koden leseren og bruke tasten eller pil for å flytte til "lese kodene" eller " DTCs "(diagnostiske feilkoder) alternativet. Siden kodeleserne er laget av mange produsenter og har litt forskjellige alternativer, må du lese bruksanvisningen til koden leseren til å fullt ut forstå alle sine funksjoner.
6

Trykk på "Enter"-tasten , hvis det er aktuelt, når de "lese kodene" eller "DTCs" alternativet er valgt. Se i kode leser for å finne ut hvilke DTC utløste feilen indikatorlampen (MI, også kjent som check engine lys eller tjeneste motor lys).
7

fjerne koden, hvis det er aktuelt og ønskelig ( noen rimelige modeller bare lese koder), ved å bla til "slette koden" valg og trykke enter. Noen kodeleserne kan inneholde en "slett"-knappen som bare må trykkes.
8

Vent til "kommandoen set" vises på menyen på skjermen på kodeleseren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64531.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer