Hvordan vite om en flexplate Er Warped

Flexplates tjene en svært viktig funksjon i biler som er utstyrt med en automatisk girkasse. En flexplate består av et stål, sirkelskive med perforerte hull og, avhengig av modellen, tenner på den ytre ringen som samvirker starteren. En flexplate bolter direkte til veivakselen flens, og kobles til momentomformer med store bolter. En flexplate, som navnet tilsier, fungerer som en flex-sjokk enhet mellom torque converter og motoren veivaksel, og mange flexplates har balansere vekter for å gi jevn turtall. Diagnostisere en vindskjev flexplate krever litt ivrig observasjon og prosessen med eliminering. Du trenger
Floor jack
Jack står
Automotive stetoskop
Socket satt
Skralle
Shop lys
Vis flere instruksjoner
1

Start bilen som normalt, men være spesielt oppmerksom på støy av starteren mens den spinner og engasjerer flexplate, eller torque converter hvis kjøretøyet ikke har en tannet flex plate. Legg merke til om starteren har en lav, middels eller høy-pitched sutre mens spinne. Vær oppmerksom på eventuelle forrett spinn som myrer, så tar seg opp igjen, og myrer igjen i en rytmisk sekvens. Slike egenskaper betegne en skjev flexplate, forutsatt starteren fungerer riktig, og kan utelukkes.
2

Lytt for noen rytmisk clunking eller skrapelyd mens motoren går på tomgang i park eller nøytral, eller tomgang i gir med en fot på bremsepedalen. Ødelagte eller løse bolter på veivakselen slutten av flexplate, eller på momentomformer side, miss-align flexplate, forårsaker en høy side av platen for å slå eller gni mot interne komponenter. En skjev flexplate kan lage metall-til-metall-kontakt med inspeksjon plate cover, eller starteren drivmekanisme, og kan også gjøre en knocking støy når bilen settes i forover eller revers.
3

Kjør bilen i normal hastighet, slik at overføring skift automatisk fra laveste til høyeste gear. Du kan også manuelt skifte fra stasjonen en å kjøre to, deretter normal kjøring. Føler for noen uvanlige vibrasjoner som reiser opp gjennom understellet og inn i førersetet. Vibrasjonen vil være tunge, men ikke fullt så tung som en sviktende U-joint. En vindskjev flexplate fører til en vibrasjon gjennom alle hastighetene, spesielt hvis flexplate har kastet en balanse vekt.
4

Sett bilen i park og gjelder i nødbremsen. Heve bilen i begge ender og sett to bukker under bakrammen, og to bukker under den fremre rammen. Start motoren og la den inaktiv. Lysbilde under bilen med et stetoskop, og plasser stetoskop probe mot undersiden av klokken boliger. Noe støy som kommer fra denne regionen indikerer et problem med flexplate og /eller momentomformer-flexplate kombinasjon.
5

Finn inspeksjon dekselet på undersiden av klokken bolig tilfelle. Det vil se ut som en halvmåne stykke stålplate, koblet til klokken boliger med to eller tre bolter. Bruk en socket og skiftenøkkel for å fjerne boltene, og fjern deretter inspeksjonsluke. Mens motoren går på tomgang, bruke en butikk lys for å lyse opp flexplate og se på rotasjon av tennene enden av platen. En god flexplate ikke vingle ikke. En vindskjev flexplate vingler rundt utenfor ringen tennene, selv om warp er svak.
6

Bestem fra minnet, eller eventuelle tidligere reparasjon bestillinger, hvis flexplate har blitt erstattet. En av de vanligste årsakene til flexplate warpage innebærer feil moment press og rekkefølgen på flexplate. Selv om flexplate var gammel og gjenbrukes, den produsentens spesifikasjoner ringe for en eksakt dreiemoment trykk og stramme sekvens. Over-strammeinnretningen den flexplate strekker metall, forårsaker høye og lave punkter. Under-Momentflytting kan føre til en for tidlig separasjon, forårsaker boltene å smelle og bryte av, eller jamme flexplate tennene i starteren tannhjulene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68317.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer