Hvordan fortelle om Mass Air Flow Sensor er dårlig på en Ford 2005 F150?

The 2005 Ford F-150 var tilgjengelig i 45 forskjellige trimme pakker, mellom to-hjulstrekk og firehjulsdrevne modeller. En 4,2-liters V-6 motor var base motor for 2005 F-150. Valgfritt motorer for 2005 F-150 var den 4,6-liters V-8 og 5,4-liters V-8. Massen luftmengde sensor eller MAF sensor, er ansvarlig for å sende et signal til drivverket kontroll modul, som til mengden luft inn i motoren gjennom luftinntaket. En defekt MAF sensor kan føre til tomgang og generell motoren i gang problemer. Du trenger
multimeter
Øvre motorinntaksåpningen renere (valgfritt)
Dielectric aerosol (valgfritt)
Vis flere instruksjoner
en

Åpne panseret på F-150. Løsne slangeklemme fra luftfilterhuset slutten av MAF sensor, med en skralle og socket. Koble MAF av filterhuset. Se MAF sensoren i å sikre at det ikke er noen hindringer. Hvis noen hindringer er i MAF sensor eller sensor skjermen, fjerne dem. Hvis ikke obstruksjon er funnet, inspisere hele luftinntak for eventuelle sprekker eller lekkasjer i systemet. Kontroller pakningen mellom MAF og filterhuset. Installer MAF sensor, og stram klemmen tettsittende med en skralle og socket.
2

Gå til førersiden av bilen. Vri nøkkelen til tilbehør posisjon i tenningen, uten å starte bilen. Gå tilbake til motorrommet. Koble MAF elektriske kontakten. Slå multimeter til volt innstilling. Måle mengden volt mellom den positive "+" markert side av kabelbunten, og den negative "-"-pol direkte. Den volt lesing skal være 10,50 volt eller høyere. Hvis spenningen lesing er mindre enn 10.50, det er en kortslutning eller dårlig krets mellom MAF og drivverket kontroll modul.
3

Fjern inntak slangen fra spjeldhus, ved hjelp av en Ratchet og socket å løsne klemmen. Hvis slam eller karbon er bygget opp på gassen kroppen, utføre de nødvendige øvre luftinntak rengjøring for å fjerne forurensninger. Installer luftinntaket på spjeldhus og stram klemmen tettsittende. Fjern diagnosekoder for MAF, og kjøre bilen minst ti miles som du normalt ville. Hvis MAF koder P0101 eller P0102 ikke igjen, var slammet på spjeldhus årsaken til problemet med MAF sensor.
4

Rengjør MAF sensor, bruker dielektriske aerosol spray. Hvis symptomene eller feilkoder ikke er rettet av denne prosedyren, må du bytte MAF sensor.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68646.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer