Hvilken effekt har en dårlig Coil Har på Engine Performance?

Tennspoler kommer i en rekke konfigurasjoner, avhengig av merke, modell og år av kjøretøyet. Single coils, populære på de eldre distributør tenning systemer, og spiral pakker som gi spenning til et sett av sylindere eller individuelle sylindere representerer de ulike typer design. Spoler kan også være plassert på innsiden av tennpluggen, på toppen av det eller nær den. Uansett konfigurasjon, spoler i utgangspunktet fungere på samme ved å opptre som step-up transformator; de øker 12-volts batteri spenning gjennom elektromagnetisk ledning og en veksling enhet som produserer alt fra 30 000 til 60 000 volt. Dette høyspent buer over elektrode i en tennplugg, forårsaker antennelse. Dårlige eller defekte spoler kan påvirke motorens ytelse i en rekke måter. Idle Ytelse

En svak coil som har mistet sin evne til å levere nok spenning til å skyte alle tennpluggene på en konsistent måte kan vise seg i en grov eller snubler tomgang. En single coil-systemet kan påvirke alle tennpluggene, men vil særlig manifestere seg med et støpsel som har en slitt elektrode og utvidet gap. Den slitte plugg krever mer spenning for å hoppe en lysbue mellom elektrodene. Sviktende individuelle spoler, som i en kveil per sylinder, eller spoler for sylinder sett, vil påvirke en spesifikk enkelt eller et sett av sylindere.
Redusert Fuel Economy

En sviktende coil, ute av stand til å gi en høy spenning gnisten, vil føre til en eller flere sylindere for å gå glipp av intermediately eller helt, noe som gir mindre strøm og rpm normalt sett med maksimal sylinder forbrenning. Redusert motoreffekt vil gi færre miles per gallon. Den reduserte gass kjørelengde kan være ledsaget av en merkbar miss eller generell mangel på makt gjennom alle kjøring områder.
Steiling og No-start

En sviktende spole kan føre til en drøye tilstand under tomgang eller lav hastighet. Hvis spolen eller spole pakken ikke kan lade raskt nok til levering spenningen krav til pluggen, kan motoren skjære ut når gasspedalen brukes. En helt mislykket coil som produserer ingen gnist, eller flere spoler som har mislyktes fullstendig, kan føre til et nei-start tilstand. Startmotoren kan snu, men spenningen som kreves for å fyre av tennplugger mangler. Med ingen tenning for forbrenning, vil ikke motoren starte. No-start tilstanden kan være mer utbredt når temperaturen er kald og luftfuktigheten er høy.
Katalysator Ytelse

En svak nok gnist vil føre til en gnist plugg feiltenning, som tillater rå brensel til å passere gjennom eksos-manifolden og inn i katalysatoren. Rå brensel kan mette de indre katalysatorer av omformeren, å stanse oksidasjonen og etterbrenner prosess. Dette skaper en sot, overoppheting forhold og tett flyt. Et tett katalysator vil skape eksosanlegg mottrykk, ikke tillate motoren "puster". Tette katalysatorer vil avgi et råttent egg lukt, forårsake hard start, ingen start eller forårsake svært svak motorytelse.

High Speed ​​og Under-Last Ytelse

En coil som produserer en svak gnist kan føre til en high-speed miss når spenningen krav er størst for tennplugg tenning. En glipp kan også oppstå når kraftbehovet er størst under en belastning, som å klatre en bakke med en trailer. Ubrent drivstoff som tenner i eksos-systemet kan føre til en hørbar slå tilbake, noe som kan skape en rykking eller nøling miss. En av to individuelle spoler som ikke kan føre til en vedvarende glipp i ett eller flere sylindere, noe som gjør at motoren går dårlig hele tiden under alle kjøreforhold områder.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68645.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer