Grunner for en Eksos Guide Breaking

Eksos guider fører en svært vanskelig liv. Disse kobber, bronse eller stål ermene sitte mellom utløpsventilen er stammen og topplokket, og de må absorbere ikke bare den voldsomme friksjonen skapt av den resiproserende ventil, men en god del av eksos-varme også. Selv en liten ufullkommenhet i materialet, montering eller installasjon kan resultere i en ødelagt eksos ventil guide og ganske muligens motorhavari. Normal slitasje

eksos ventilen åpner to ganger for hver motor revolusjon og kan reise så mye eller mer enn en halv tomme hver gang den åpnes. Eksos ventiler i en motor som kjører på 3000 rpm skyv gjennom ventil guider på ca 500 fot per minutt. Over tid vil dette føre til at mykere ventilføringen å bære bort, blir tynnere og mer utsatt for sprekkdannelser.
Fabrikk feil

Bilprodusenter ikke får ting riktig 100 prosent av tiden. De opprinnelige ventilførere kan ha vært for tynn eller laget av en legering som hadde en tendens til å trene stivne og sprekke over tid. Fabrikken kan også ha feilberegnet guiden materialets varme utvidelse egenskaper. Materielle avstøpning defekter er ikke uvanlig heller, selv en liten ufullkommenhet i guiden metallets krystallinsk struktur kan fungere som et utgangspunkt for sprekker
Overoppheting

. Overoppheting kan føre til en rekke problemer, de fleste av dem som følge av varme-indusert metall ekspansjon. Som metall varmes opp, utvider sin krystallstrukturen før bryte ned helt og smelter. Ulike metaller utvider seg forskjellig. Extreme overoppheting kan føre til en ventil guide for å utvide langt mer enn det burde (forårsaker den til å slå ned på ventilen eller bli vridd) eller føre til at hodet til å utvide vekk fra ventilen. Uansett, svekker ventil guide og til slutt blir tilbøyelige til å bryte.
Høye avgasstemperaturbegrenseren

Valve guider fungere som en kanal for å gjennomføre forbrenningskammeret varme bort fra ventilen og inn i kjølesystemet. De ekstremt høye avgass temperaturer oppleves av svært styrket, turboladet gass-og dieselmotorer kan skape en temperaturforskjell mellom ventilen siden av guiden og kjølevæske system side. Ventilen side varmer opp og utvider mer enn kjølesystemet side, forårsaker guiden til bokstavelig talt å rive seg i to.
Feil Concentricity

Under visse forhold, ventilen guiden kan gå ut av stilling mot ventilsetet. Denne mangelen på concentricity er vanligvis et resultat av varme indusert hodet warpage mot overoppheting, sveising på topplokket eller feil Maskinen fungerer. Feilinnretting mellom setet og føreren vil føre ventilstammen for å bøye hver gang ventilhodet møter setet, å sette en sidebelastning på skinnen. Dette vil føre til for tidlig slitasje og brekkasje guide, og i ekstreme tilfeller kan føre til selve ventilen til å sprekke og ryke. Denne mangelen på concentricity kan også være en fabrikk feil på grunn av post-head-casting ventil guide installasjon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66399.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer