Slik feilsøker en Chevy S-10 Blazer er Ignition System

Feilsøking tenningssystemet i S-10 Blazer begynner med en grunnleggende forståelse av hvordan systemet fungerer. Elektrisk strøm leveres til den primære spole i en tennspole av tenningen modul, generering av et magnetisk felt rundt den sekundære spole i tennspolen. På et bestemt punkt (tenning timing) i motorens rotasjon, blir strømmen slått av til spolen. Når dette skjer, kollapser det magnetiske felt rundt den sekundære spole og induserer en spenning pigg i den sekundære spolen. Denne spenningen reiser ut av coil ledningen og til distributøren cap, eller tennpluggen på en distributør-mindre tenning, og antenner luft /drivstoffblandingen. Du trenger
Automotive krets tester
12-volt test lys
Vis flere instruksjoner
en

Sjekk for strøm på barnetrinnet spolekrets med bil krets tester. Fest den sorte (negative) og røde (positive) klipp på testeren til batteriet. Vri nøkkelen til "Kjør"-stilling og ta sonden enden av tester til de to ledninger på spolen ved å sette sonden inn på baksiden av den elektriske kontakten. Dette kalles back-sondering. Vri tenningsnøkkelen til "Start"-posisjon og se lyset på tester. Begge ledninger skal vise makt. Hvis det ikke er strøm, erstatte den brune smelteledd på baksiden av Blazer startbilde. Hvis strømmen blir vist på en wire og bakken er vist på den andre ledningen, må du bytte coil.
2

Fjern den elektriske kontakten fra spolen og back-probe jordledningen. Vri tenningsnøkkelen til "Start"-posisjon og se på tester. Det bør indikere en blinkende bakken signal. Hvis ingen blinkende bakken signal indikeres, bytt tenningsmodulen og pick-up spole i Chevy distributør.
3

Fjern spolen ledningen fra coil, og hold den 12-volts test lys nær, men ikke rørende, den sekundære coil tårnet at coil ledningen var koblet til. Vri tenningen til "Start"-posisjon og se på spolen. Et lyst gnist skal hoppe fra spolen tårnet på prøve lys. En god tenngnisten kan produsere en gnist som kan reise mer enn en tomme på prøve lys. Dersom gnisten er svak eller ikke skjer, bytt coil.
4

Fjern pluggen ledningen fra en tennplugg, la det festet til distributør cap (eller spole pakke på S-10s med distributør-mindre tenning systemer) og vri tenningsnøkkelen til "Start"-posisjon. En lyse gnist skal krysse en tomme eller mer til motorblokken. Hvis det ikke er noen gnist til stede eller en svak gnist, erstatte distributør cap, rotor og plugg ledninger.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64989.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer