Hvorfor nøler Min 2004 Envoy Under en Load?

The Envoy opprinnelig startet som et high-end alternativ pakke på GMC Jimmy, men utlevd sin genetiske forgjenger og gikk videre til å bli sin egen modell i 1998. Som sin motpart lastebiler fra Chevrolet, Oldsmobile, Buick og Isuzu, er GMC Envoy fortsatt stappfulle av elektroniske komponenter florerer med mulighet for svikt. Det er der de fleste av slike feil kommer fra, noe som gjør fikse dem potensielt billig hvis du tilbringer tid i diagnosen. Kontroll Computer

lastebilens drivverk kontrollmodul er dens hjerne, så noen form for feil her kommer til å skape kaos på alt det styrer. Oddsene er gode for at PCM er fine, spesielt hvis nøling bare skjer under belastning og du ikke opplever andre problemer, men det kan være lurt å sjekke det for løse forbindelser. Løse tilkoblinger og korrosjon er ikke uvanlig, særlig i fuktige miljøer.
Oksygen og CPS Sensorer

En bakre O2 sensor feil vanligvis ikke vil føre til nøling under belastning som det overvåker bare katalysator funksjon, men en kode som indikerer bakre O2 feil er noe å se etter. Et tett omformer holder eksos fanget i motoren, noe som kan om kort tid drepe makt. Front O2 sensor feil er et annet dyr helt. Akselerasjon og høy belastning forholdene er overgangsperioder der motoren har å prestere på sitt optimale tilstand, mens ting inni endre seg fort. En litt treg eller feil O2 sensor vil vanligvis manifest under belastning før den gjør noen annen gang. En dårlig veivaksel eller kamaksel posisjon sensor kan i utgangspunktet fortone seg som å nøle, men vil ganske sikkert kaste en check engine lys med en bestemt kode for sensoren.

Intake Issues

maladjusted eller feil throttle posisjon sensor, skitne eller feil mass-luftstrøm sensor eller dårlig manifold lufttrykk sensor vil manifestere med mange av de samme symptomene som en dårlig O2 sensor, og av samme grunn. På samme måte som O2 sensor overvåker gassene som kommer ut av motoren din, disse sensorene holde et øye på luften som kommer i. Hvis du nylig har koblet fra batteriet og plutselig utviklet en nøling problem, vil du kanskje vurdere å rydde spjeldhus. The Envoy bruker en elektronisk gasspjeld som vil tilpasse seg mindre hindringer bygget opp over tid. Koble fra batteriet vil føre til at datamaskinen til å glemme at hindringen er der, noe som vil resultere i en luftstrøm avvik og nøling.
Dirty Filtre og Random Stuff

Din Envoy bruker flere ulike typer filtre, og alle kan føre til nøling under belastning, hvis dårlig tilstoppet. Den bruker en "sokk" filter rundt bensinpumpen, en annen drivstoff filter i linjen og en annen liten skjerm inni hver injektor. Alle disse kan føre til en kortvarig nedgang i drivstoff press resulterer i å nøle. En enkelt, litt tett injektor vil vanligvis ikke føre til nøling, men flere skitne skjermer vil. Kontroller luftfilteret, spesielt hvis det noensinne har blitt våt. Vakuum lekkasjer vanligvis manifest som en kortvarig nøling under belastning, særlig hvis de er små nok til at maskinen kan kompensere for dem etter drivstoff /luftblandingen går magert.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68346.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer