Hva er årsaken My Dashboard å knekke?

Automobile instrumentbord er sammensatt av flere lag av plast. Topplaget i eldre bildeler instrumentbord er vanligvis laget av polyvinyl-klorid, vanligvis kalt PVC. PVC kan sprekke etter noen års eksponering for sollys og varme hvis ikke skikkelig vedlikeholdt og beskyttet. Instrumentbord av eldre biler, spesielt klassikere, har en tendens til å bli sprø og sprekke etter mange års eksponering for solen. Ultrafiolett lys

Den vanligste årsaken til dashbordet sprekker er eksponering for ultrafiolett lys. Ultrafiolett lys er skadelig for de kjemiske komponentene av plast slik som PVC. Over tid, kan ultrafiolett lys fordampe oljer og bryte ned plast molekyler. Hvis jevnlig utsettes for ultrafiolett lys, vil dashbordet plast bli tørr og sprekke.
Heat

Utvidet eksponering for varme, slik som parkerer bilen i det åpne og utsette dash til sollyset gjennom frontruten, kan bryte ned kjemiske molekyler i dashbordet. Det indre av en bil kan overstige 100 F på en solrik dag etter ca en times eksponering. Instrumentbord som har en tørr, støvete eller pulveraktig utseende har blitt skadet av varme og ultrafiolett lys.

Reparasjoner

Små sprekker kan repareres. Hele dashbordet må skiftes ut dersom de sprekker er dyp og lang. Dashbordet bør byttes ut om sprekkene har et edderkoppnett utseende. Fylle sprekken med silikon eller ved hjelp av et dashbord sprekk reparasjonssett, som er tilgjengelig på de fleste auto deler butikker, er en midlertidig løsning. Sprekken vil trolig dukke opp igjen i et par år, spesielt hvis dashbordet utsettes for varme og sollys.
Prevention

hindre sprekker i et dashbord ved å beskytte den fra ultrafiolett lys og ekstrem varme. Parkere bilen i en garasje eller i et skyggefullt sted. Bruk en frontruten skjerm eller en bil dekke året rundt for å blokkere sollys og unngå skader. Påfør en fuktighetsgivende behandling på dashbordet for å hindre at PVC tørker ut. Velg en behandling som inneholder en solkrem for å blokkere ultrafiolett lys.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68345.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer