Slik feilsøker Electric Under-hette kjøleviften Problemer

The under panseret kjølevifte på et kjøretøy har stort ansvar for å trekke kald luft inn i motorrommet for å redusere temperaturen på kjølevæsken. Noen biler er utstyrt med en dual fan setup, en kjøler radiatoren og overføring reservoaret mens de andre blåser kald luft over motoren. Uansett oppsett du har på bilen din, testing kjøleviften kan gjøres med noen få enkle verktøy og kunnskap om ledningene systemet. Du trenger
Test lys (12 volt)
Sikringer (riktig strømstyrke for kjølevifte)
Jumper ledninger (to, seks meter lang)
Kjølevifte relé sikring (godt brukt ett eller ny en)
Vis flere instruksjoner
Feilsøking av Electric Cooling Fan
en

Sett bilen i park eller nøytral med i nødbremsen på. Mens motoren er i gang, sjekk for å se om kjøleviften fungerer. Den lille viften propellen skal være rullerende i høy hastighet når motoren når driftstemperatur. Vent noen minutter for å se om viften kommer på (noen er utstyrt med temperatursensorer og kom med jevne mellomrom før du slår av). Du må spore problemet hvis viften ikke fungerer.
2 A bilbatteri kan brukes til å hoppe 12 volt til kjøleviften motor.

Separer ledningsforbinderen som fører til kjøleviften. Kontroller at kontaktene er rene. Plasser test lys probe mot den positive kontakten poeng å sjekke for 12-volt passasje; pæren inne i testen lyset vil lyse opp når spenningen flyter. Som en alternativ metode, bruker spenningen i batteriet å hoppe en varm (positiv) som leder til innsiden av kontakten. Jorde den andre ledningen. Hvis ingen aktuelle programmer ved hjelp av test lys, eller viften ikke kommer på med batteriet makt, ligger problemet et annet sted.
Tre releer er utformet for å beskytte høyspenning kretser.

Fjern den øverste saken på den lille plast relé boksen inne i motorrommet. Stafetten vil være den firkantede sikring inne i boksen, de fleste har en aluminium eller sort farge. Trekk den rett opp og ut. Bytt den ut med en god brukt duplikat eller med en ny. Ingen vifte drift etter dette trinnet betyr releet kan ikke være noe problem. Du kan også bruke en liten jumper wire til å bygge bro over to kontaktsporene der releet plugges inn reléboksen kontakten. Non-drift av en ny stafett eller ikke-operasjon med hopp ledning betyr at problemet ligger et annet sted.
4 Fuse glass er brukt i mange kjøretøy sikringsskap.

Se både motorrommet sikringen blokk og interiør panel sikringsboksen. Identifiser kjøleviften sikringen, og mange av dem er større 30-amp typer. Se etter blåst interiør elektrodeelementer i enten glass rør type sikring eller plug-in variasjon. Blåst kjøleviften sikringer vil ikke tillate passasje av strøm til motoren.
5

Kontroller temperaturen sensor ledning som fører til kjøleviften. Påfør test lys sonde til kontakten og vente å se om testen lyset kommer på. Hvis den kommer på, og hvilke sikringer og relé er operativ, og kontakten til kjølevifte mottar spenning, så problemet ligger med kjølevifte motoren selv

. Merk: Bytt kjølevifte motor hvis alle andre komponenter teste ut positivt for spenning.
6

Inspiser fan hub, den lille plast casing i midten av viften bladet ramme (fan huber vises på eldre biler). Med motoren av, roter viftebladene manuelt og oppdage om det beveger seg med motstand. . Hvis den spinner fritt, har navet mistet hydraulikkolje og må skiftes

Merk: Sjekk viftereimen for tilstedeværelse og tetthet. På de eldre modell biler, driver beltet viften av en talje for strøm.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65269.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer