Hvor å Test en GM veivaksel Hall Sensor

The veivaksel sensor på GM biler er en hall-effekt type med to brytere og en enkelt delt magnet. Det får sin spenning fra tenning kontroll modul (ICM). Modulen sender strømmen - 12 volt - til sensoren; føleren avgir et dobbelt sett av pulser - en 3 x og 18x - som føres over i ICM. Disse pulser blir tolket av ICM som en veivaksel posisjon i forhold til øvre dødpunkt på tallet 1 sylinderen. ICM, etter å analysere disse signalene, justerer timingen i tenningen og begrunnelse spolen, forårsaker en sekundær tenning til tennpluggene. Du trenger
Volt og ohm meter
Vantage eller lignende scanner
kode skanner
Vis flere instruksjoner
en

Trekk kodene med koden skanneren . Koble skanneren til ONS-porten under førersiden dash. Vrir om tenningsnøkkelen på og trykker på knappen på skanneren merket "lese." Skriv kodene ned og kryssjekke dem med koden definisjon diagram som følger med skanneren. Hvis et problem med veivaksel sensor skjedde i fortiden eller er for tiden skjer, vil det være en kode som sier "veivaksel sensor failure" eller "out of range".
2

Sjekk om det er gnist og drift av injektorer. Hvis sveiv sensor mislyktes, vil det ikke være noen gnist. Hvis ICM mislyktes, vil både tenning og injektorene ikke brann. Trekk en tennplugg ledning ut av en tennplugg og sette inn en egen tennplugg i ledningen for å teste tenningen. Lå pluggen på manifold eller mot metall og har noen prøver å starte motoren. Se pluggen og se om det gnister. Ikke hold i hånden. Hvis det gnister, er problemet et annet sted. Hvis den ikke gnist, fjerne tennpluggen og skyv ledningen tilbake på gnist slug i motoren.
3

Trekk en av de elektriske kontaktene ut av en drivstoff injektor. Bruk voltmeter og sjekk for strøm på en terminal av drivstoff injektoren. Husk hva fargen på ledningen er som har makt. Sett testprobene i begge terminalene av kontakten og slå av motoren igjen og se etter en driftssyklus skal vises på voltmeter gjennom et varierende indikasjon. Hvis den gjør det, er sensoren trolig på feil og må sjekkes nærmere. Hvis ingen lesing er sett på injektorer, er ICM som styrer sensoren på feil.
4

Kontroller veivaksel posisjon sensor. ICM og sensoren arbeider i samklang med hverandre, slik at begge må bli kontrollert. Veivakselen sensor er rett bak Veivakselremskive på radiatoren side. Trekk den elektriske kontakten og slå på tenningen.
5

Kontroller at kontakten for 12 volt ved hjelp av en leder å sjekke terminalene og hold den andre til jord. Hvis det er spenning, installerer kontakten og gå opp til ICM. ICM er flat modulen under spolen pakker med en elektrisk kontakt på side holdt i av en 8 mm bolt. De to klemmene på hver side av bolten i sentrum er de 3 x og 18x innganger. Hvis du bruker et voltmeter, sette den i driftssyklus. Hvis det har ingen plikt syklus, satte den på 20-volt innstilling. For hver omdreining av sveiven vil det være tre pulser på høyre side av bolten og 18 pulser til venstre. Med et voltmeter, ville det være umulig å se at mange pulser i en brøkdel av et sekund med motoren i gang, så legg testen bly på noen av ledningene og kople fra tennpluggen ledninger på coil pack. Merke dem for ikke å få dem forvirret. Har noen bare bump starteren i korte støt og se voltmeter for svingninger. Hvis det ikke er noen svingninger, er føleren dårlig, hvis det finnes variasjoner, er den ICM dårlig. Hvis du bruker et voltmeter med en driftssyklus eller et oscilloskop skanner, koble den fører opp på samme måte og starte motoren. Se etter høye, flate, segregerte sinusbølger, med alle av dem er firkantet og uten skrenter eller glitches. Hvis det ikke er noen sinusbølger, er sensoren dårlig. Hvis du bruker en driftssyklus, sørg for at syklusen er stabil uten store endringer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64865.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer