Slik feilsøker bil klimaanlegg

I varmen av sommeren, bør en automotive air conditioner ikke blåse varm luft fra ventilene. Likevel så er tilfelle fra tid til annen med biler og lastebiler likt. Air condition problemer kan påvirke alle kjøretøy. En bil som er eldre enn fem eller seks år er mer utsatt for problemer med air condition enn nyere modeller. Men før rushing til nærmeste auto mekaniker butikk, gjøre litt undersøkende arbeid for å utelukke noen enkle mulige årsaker til problemer med air condition. Du trenger
Car bruksanvisningen
Vis flere instruksjoner
en

Sjekk klimaanlegget kontroll konsoll på dashbordet for riktig justering. Mange biler på veien i dag benytter komplekse hytte kontroller. En enkelt trykk på feil knapp kan slå av klimaanlegget kompressor og slå på hytta resirkuleringssystem. Omluftsystem drift når klimaanlegget Kompressoren er slått av vil gi effekten av en ødelagt klimaanlegg. Så det er en god idé å dobbeltsjekke kontrollene.
2

Lytt til blåseren fan. Hvis du mistenker at klimaanlegget for å mislykkes, drepe motoren og slå av radioen. Vrir om tenningsnøkkelen på og lytte etter blåseren fan kjører i nærheten av hanskerommet. Hvis viften er taus, sjekk sikringsskapet for en blåst sikring. Bilens bruksanvisningen forklarer plasseringen av sikringen panelet og de relaterte klimaanlegget system sikringer. Ta ut sikringene sine huler og inspisere hver for en brent element. Erstatte brente sikringer med nye av samme strømstyrke rating.
3

Sjekk luftventilene å bestemme retningen på luftstrømmen. Det kan være at lamellene i dashbordet som direkte luftstrømmen sitter fast i avriming posisjon. Et vakuum linje fra motoren styrer vanligvis spjeldet stasjonen. Vakuumet linjen kobles til luften boksen under dashbordet på noen eldre biler. Finn vakuum slangen og se etter lekkasjer. Nyere biler ansette elektronisk styrte spjeldene. I dette tilfellet kan en sikring være den skyldige.
4

Kontroller kjølesystemet under panseret for tegn på et kuldemedium lekkasje. Med motoren og klimaanlegget slått av, se deg rundt klimaanlegget reservoaret for fet flekker. Air condition kjølemediet inneholder en liten mengde smøremiddel for kjøling og smøring av kompressoren. Fet flekker rundt klimaanlegget slangekuplinger eller slangen tilkoblinger indikerer en mulig kuldemedium lekkasje. Hvis dette er tilfelle, ansette en profesjonell for å utføre reparasjonen er nødvendig.
5

Se på drivremmen for klimaanlegget kompressor. En ødelagt eller slitt belte vil åpenbart hindre at kompressoren kjører og presser kjølemediet gjennom systemet. På kjøretøy som bruker en enkelt Serpentine beltet, problemer med beltet er mer opplagt, en pause vil føre til flere komponenter for å stoppe enn bare air condition. Hvis beltene er på plass og sikre, kjør motoren på tomgang og lytte etter belte angiveri. Dette kan tyde på at kompressoren er dårlig eller gå ut. Hvis problemet er enten et kuldemedium lekkasje eller kompressor, ta bilen til en profesjonell for riktig reparasjon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65242.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer