Typer Auto Diagnostic Skannere

En bilens instrumentpanel inneholder en rekke varsellamper. Dette inkluderer en generell "Check Engine" light, samt malfuction indikatorer for ABS bremser, dekktrykk overvåking sensorer og kollisjonsputer. Hver av disse diagnostiske systemer utsteder en feilkode når et problem blir oppdaget. Tilgang til disse kodene krever diagnostisk maskinvare og profesjonelle mekanikere har en datamaskin for dette formålet. For allmennheten, men det er mindre diagnostiske kodeleserne tilgjengelig. Hver av disse verktøyene koble opp til samme uttak i et kjøretøy. On-Board Diagnostics
OBD-II dekker de fleste motorsystemer.

Ved hjelp av en innebygd diagnostikk (OBD) kode leser avhenger av året et kjøretøy ble produsert. Kjøretøy produsert etter 1996 går av OBD-II koder, mens tidligere biler og lastebiler gå av OBD-I-koder, og disse kodene kan variere fra produsenten. OBD skannere dekker en rekke områder i bilen, men særlig motoren og drivstoffsystemet. Feilkodene kan gå fra den drastiske til enkel løsning; deler av motoren din kan trenge mer enn rutinemessig vedlikehold eller gasskappe kan være brutt
Bremser
Alltid diagnostisere brems. problemer umiddelbart.

Noen skannere kan være kompatible med andre diagnostiske systemer, men mange av de billigere er det ikke. En grunnleggende OBD-II scanner vil ikke lese koder for blokkeringsfrie bremsesystemer (ABS). Mens OBD-II-skannere dekker de fleste biler produsert etter 1996, mange av ABS kodelesere dekker bare visse kjøretøy. Når du undersøker et mulig kode leser kjøp, er det lurt å vurdere bilene det kan brukes med og gjøre visse maskinvaren er kompatibel.
Tire Pressure Monitoring System
opprettholde riktig dekktrykk vil forbedre gass kjørelengde.

dekktrykk overvåking systemer (TPMS) er ikke mye brukt som OBD-II-koder, men snart vil bli. The Department of Transportation har mandat at alle biler produsert etter 2008 være utstyrt med TPMS-sensorer. Selv om disse skjermene er ingen erstatning for regelmessig kontroll av dekktrykket for hånd, kan de gi en driver rikelig advarsel om at det er et problem med et dekk, som kan bidra til å unngå en flat eller en utblåsning. En TPMS scanner fungerer veldig mye på samme måte som OBD-II og ABS-kode lesere. Den kommuniserer med bilens datamaskin, leser bryet koden, og kan føre til en diagnose.
Kollisjonsputer

Kollisjonsputer operere under Supplemental Restraint System (SRS) . Diagnostiske verktøy for SRS feilkoder er knappere enn ABS lesere. Av de få som er tilgjengelige, har de en tendens til å være spesifikke for produsenter, som BMW. Også, som bremsesystemet, hvis det er et problem med kollisjonsputer, er det best å la reparasjonsarbeid til en profesjonell. Kollisjonsputer kan kreve komplisert vedlikehold og være kostbart å fikse, så reverse engineering et tilfeldig feil kan bli dyrt.
Multi-Bruk Skannere og bærbare datamaskiner
Diagnostikk med en bærbar PC gir enklere oppdatering og oppgradering som koding endringer.

Technology utvikler seg i et tempo som favoriserer integrering. En dag, kan diagnostiske kode skanner blitt alt-i-ett-verktøy. Så i stedet for å eie flere lesere, ville et hjem mekaniker ha ett verktøy for OBD, ABS, TPMS og andre feilkoder. Det er allerede flere skannere som kan multitaske. Actron er CP9580 Auto Scanner, for eksempel kan lese både OBD-og ABS-koder. I dag, desto dyrere stykke maskinvare, jo mer tilgang til kjøretøy diagnostikk. Dessuten er det en måte å omgå skannere helt. Et hjem mekaniker kan kjøpe og laste ned programvarepakker og slå en bærbar PC til en flerspråklig skanning verktøyet. Imidlertid vil en diagnostisk kabel med både USB-og en 16-pinners datalink kontakt må kjøpes separat.
Data Link Connection

Uansett diagnosesystem , grensesnitt med bilens diagnosesystem krever tilgang til data link tilkobling (DLC) i et kjøretøy. Det eneste unntaket til dette er med visse SRS skannere som krever åpne bilens panser og finne en spesiell 20-pinners kontakt. Det vanlige DLC-porten befinner seg, men kan variere etter merke og modell av bilen, men er vanligvis plassert på førersiden av bilen under dashbordet mellom gasspedal og trunk utgivelsen. Når et diagnostisk verktøy er festet, maskinvare og kjøretøyet må være slått på. Skanneren vil gjøre resten og automatisk hente noen venter problemer kode.
Forstå Trouble Codes

En skanner brukerhåndbok bør inneholde alle de generiske problemer kode definisjoner som skissert av Society of Automotive Engineers. Noen koder, derimot, kan være spesifikke for en bilprodusent, og definisjoner vil trolig ikke være tilgjengelig i bilens brukermanual. Det er mange nettsteder på Internett som kan hjelpe med å finne koden definisjoner, hvis du har mistet manuell eller kan ikke finne den informasjonen du trenger.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66028.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer