03 GMC Chevy Sonoma Motorkode P0446

Av alle de tingene som kan funksjonsfeil på lastebil, er dens fordamping utslipp system sannsynligvis både den mest irriterende og mest lumske. Bensin er en ekstremt ustabil væske, spesielt når det er varmt - uten noen måte å forsegle systemet, vil gassen raskt fordampe ut av tanken og koste deg store penger på pumpen. Kode P0446 angir et problem med en av magnetventilene i dette systemet og kan bli advart mot et problem som bare lommeboka kommer til å legge merke til. Du trenger
Test Lett
Vis flere instruksjoner
en

Sjekk for alle systemfeil koder som kan hjelpe til å spore opp det spesifikke problemet. Denne koden kan oversettes som "Fordampingsutslipp Control System Vent Kontroll Circuit Feil", som i seg selv betyr at magnetventil eller kretsen (som betyr magnetventil og luften rør system) som gjør at luften kan strømme inn i ditt kull beholderen har sluttet å virke. Du kan finne andre relaterte koder som P0447, P0448 eller P0449 som kan hjelpe deg med å finne ut nøyaktig hva som sviktet i systemet.
2

Finn EVAP lufteventil magnetventil. Den EVAP lufteventil gjør at luften kan strømme inn i kull beholderen. Dersom ventilen solenoiden stikker åpen, vil systemet ikke klarer å trykksette og sende drivstoffdamp tilbake til tanken gjennom purge linje. Dette magnetventil har en to-spiss kontakt; den rosa ledningen leverer konstant positiv strøm fra batteriet og den hvite ledningen leverer et bakken signal fra mikroprosessoren. Du finner vent magnetventil i en av gummi linjene spennende fra kull beholderen på forsiden av lastebilen. Steder variere avhengig av motor alternativ, så følg hver linje til endestasjonen sin til du finner vent magnetventil.
3

Kontroller ventil solenoid linje for sprekker eller knekk og kontroller for å sikre at ender av ventilen slangen kobles fast til solenoiden og til trekull beholderen. Sjekk selen kontakten på vent magnetventil og sørg for at den er tett koblet til solenoiden. Løse, korroderte eller manglende kontaktpunktene vil bryte kretsen til magnet og utløse en feilkode.
4

Slå tenningsnøkkelen til "på"-posisjon, og trekk ut vent magnetventil sele. Koble den ene enden av 12-volt test lys til batteriets minuspol og berører sensoren sonde til chassis-side terminal tilsvarende den rosa ledningen. Denne kabelen får en konstant tilførsel av kraft, slik at lyset skal lyse så du berører den til terminalen. Hvis det lyser og vent system passerer all annen sjekk, skifte ventilen magnetventil. Hvis den ikke lyser, så problemet er i datamaskinen eller en sensor i EVAP system.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68752.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer