Slik feilsøker Fan Clutch i en Ford Explorer

The Ford Explorer fan clutch er ansvarlig for utførelsen av motorens kjølevifte. Motoren trenger å operere ved en innstilt temperatur, og hvis viften går konstant, kan det kjøres under den optimale temperatur. Dersom viften aldri går i det hele tatt, kan overoppheting av motoren. I tilfelle du mistenker at din fan clutch ikke fungerer riktig, ta noen minutter å utføre disse enkle feilsøkingstrinn for å verifisere hvorvidt Explorer trenger en ny fan clutch. Det er best å begynne denne fremgangsmåten med en kald motor. Du trenger
Lommelykt
Vernebriller
Stiff stykke papp
Vis flere instruksjoner
en

Climb under fronten av Explorer med lommelykt . Det er best å ha vernebriller på fra dette tidspunktet hele testing. Slå opp til bunnen av viften clutch og inspisere til enhver lekkasje som kan komme fra selve enheten. Hvis lekkasjen har vært der en stund, kan væsken stien være dekket i skitt. I slike tilfeller vil den flytende løype synes å være en mørkere linje av smuss enn det området som omgir den. Hvis en lekkasje er tilstede, har din fan clutch enten feilet eller er i ferd med å mislykkes.
2

Reach opp og spinne viften for hånd. Hvis du ikke klarer å nå den fra under, klatre ut og få tilgang viften fra toppen av motoren bay. En god fan clutch bør ta viften stoppet opp i løpet av fire eller fem omdreininger. Hvis din fortsetter å spinne, eller vil ikke spinne i det hele tatt, har du en dårlig fan clutch og må erstatte det.
3

Start motoren, heve panseret og vent viften til å engasjere seg. Det bør sparke i gang motoren når driftstemperatur og stenge av etter avkjøling av motoren for en bit. Hvis den ikke engasjere seg, har du en dårlig fan clutch. Hvis den gjør det, gå til neste trinn. Hvis fan clutch er spinning fra det øyeblikket den kalde motoren startes, må du erstatte fan clutch.
4

Skyv papp opp i angrep til viften, være forsiktig med å sette fingre eller noen annen kroppsdel ​​i fare. Hvis papp bremser fan betydelig eller bringer det til å stoppe opp, har du en dårlig fan clutch og må erstatte det.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64704.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer