Hvordan feilsøker jeg en Overoppheting 1988 Honda Civic Hatchback?

Kjølesystemet i 1988 Honda Civic er utformet for å gi mange års problemfri drift. En overoppheting problem indikerer at enten en viktig komponent har sviktet eller at flyten av kjølevæske eller luft, har blitt begrenset. Overoppheting forhold bør aldri bli ignorert som selv sporadiske anfall av ekstreme temperaturer vil skade interne motordeler. Noen ganger kan en overoppheting problem spores tilbake til andre områder av kjøretøyet, slik som bremser eller overføring. Du trenger
lommelykt
Vis flere instruksjoner
en

Løft panseret på Civic. Kontroller at radiatorlokket og slanger er kult. Hvis de er kule, fjern radiatorlokket. Se etter en skadet forseglingen på radiator cap. En skadet segl vil holde systemet fra å nå sin rette trykket og som vil føre til overoppheting. Kontroller at det finnes kjølemiddel i både kjøleren og i kjølemediet ekspansjonstanken, som er plassert på den indre fender. Se etter noen åpenbare lekkasjer. Sjekk om det er hindringer for luftstrømmen, slik som løv eller annet rusk blokkerer radiatorfinnene.
2

Klem nedre radiatorslange med hånd. Hvis den kollapser lett, er dette et tegn på at den lukkes under inntaket av kjølevann og bør skiftes. Se etter tegn på misfarging rundt slangeklemmer som indikerer en lekkasje. Se etter eventuelle uvanlige bøyer eller knekk i radiator slanger. Inspisere radiator slangen for eventuelle buler eller svake punkter. Dette indikerer enten en blokkering eller en intern svikt i slangen.
3

Inspiser viftereim, på jakt etter tegn på glidning, som for eksempel glass av den indre overflaten. Dette indikerer at remmen å gli og er ikke slik at vannpumpen for å operere ved full kapasitet. Hvis beltet viser vinduer, enten stramme eller erstatte den. Hvis beltet viser andre skader, slik som tørr-råte eller sprukket, bør den byttes ut.
4

Undersøk vifte for å fastslå om det fungerer riktig. En clutch fan bør gi noen motstand, når spunnet for hånd, mens en elektrisk vifte skal slå seg på når motoren temperaturen stiger. Hvis den elektriske viften ikke slår seg på når motoren temperaturen stiger, sjekk de elektriske tilkoblinger og sikringen til viften. Hvis viften fremdeles ikke vil fungere når strømmen er koblet til den, erstatte viften.
5

Finn vannpumpen foran på motoren og undersøke den for eventuelle lekkasjer. Noen vannpumper siver kjølevæske når de mislykkes mekanisk.
6

Sett radiator cap, start motoren og la den oppnå driftstemperatur. Mens du holder hendene unna fan, føler den øvre radiator slangen. Dersom slangen ikke skal varme opp, betyr det at kjølevæsken ikke er tilbake fra motoren. Dette peker på en fast termostat eller en feil vannpumpe.
7

merke noen nyere arbeid gjort på bilen og hvis overoppheting eksisterte før arbeidet ble gjort. Bremser som har blitt justert for hardt og clutcher som slip vil også bidra til overoppheting. Hvis noen arbeid har blitt gjort til tenningen, sjekk timing av distributøren. Timing en fordeler med for mye forhånd vil føre til et kjøretøy for å løpe varmt. Hvis bilen er en automatisk, sjekk overføring væske nivå som sklir overføring vil føre til en motor overopphetes.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65370.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer