Kan jeg kjøre med en dårlig Shift Solenoid

Elektronikk sendinger er typen som haier;? Bare de som har sett innsiden av en virkelig forstår hvordan de fungerer, og de vanligvis skulle ønske de ikke visste. Men å vite hva du kan komme unna med krever minst en funksjonell forståelse av ting, hvordan mekanismen fungerer, hvor hydraulikken komme inn og hvordan de magnetventilene organisere hele greia. Overføring Basics

En overføring er tre forskjellige systemer alle jobber sammen. Den mekaniske system - som består av input /output sjakter, clutcher og tannhjul - ruter kraft fra motoren til drivakselen. En hydraulisk system - pumpen og dusinvis av små væskegjennomføringer og ventiler - kontrollerer klørne, som bestemmer hvilken del av gearset får strøm. Det elektriske systemet - datamaskinen, sensorer og solenoider -. Kontroller ventilene i det hydrauliske systemet, og så dikterer overføring er skiftet poeng og skift fasthet
Transmission Design
< p> Det er to grunnleggende typer elektroniske transmisjonssystemer: spesialbygde elektroniske overføringer og de ettermonteres å bruke elektroniske kontroller. Ettermontering sendinger bruker vanligvis en spesialisert ventilkropp - en serie med Fluid Control passasjer - som kobles til solenoid-ventiler. Sendinger som dette kan fortsatt ha bestemmelser om begrenset hydrauliske kontroll over skiftet poeng og fasthet, men oddsen er at din gjør det ikke. Mer sofistikerte, spesialbygde elektroniske overføringer vil fungere noe bedre uten sine solenoids enn du ville fungere uten en sentralnervesystemet.

Magneter Funksjon

transmisjoner typisk har en mindre magnetventil enn de har tannhjul. For eksempel vil en fire-trinns girkasse generelt har tre solenoider, en for første-til-andre girskift og en annen for andre-til-tredje girskift og en tredje for tredje-til-fjerde girskift. Svikt av en av disse solenoider vil resultere i et tap av fluidum-kontroll i løpet av den forskyvning hendelse. Så vil en girkasse med en død to til tre solenoid skifte til andre gir, men ikke til tredje eller fjerde. Den vil fungere fint i de to første girene, men bare i de to første girene.
Kan du kjøre den?

Det korte svaret er at, ja, du kan vanligvis kjøre en bil med en dårlig shift solenoid. Riktignok kan det ikke skifte forbi en bestemt gear, men du bør være i stand til å drive det for en kort periode uten å forårsake noen alvorlige skader. Fluid trykkontroll bør fortsette å fungere i giret med arbeidstittel magnetventil, men du bør unngå å sette noen alvorlige stress på overføring - tauing eller dragracing - bare i tilfelle. Selvfølgelig forutsetter alt dette at din spesielle sendingen ikke bruker en magnetventil til inn første gir, og at første gear magnetventil ikke gikk dårlig. Hvis den gjorde det, så du vet med en gang fordi bilen ikke vil flytte.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68679.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer