Hvordan sjekke Dynamo Output

The dynamoen i bilen eller lastebil er en viktig del av bilens motor. Uten en fungerende dynamo, vil batteriet går tom for strøm og du vil snart finne deg selv strandet. Snarere enn å finne deg selv i behov av en bergingsbil, kan du teste din dynamo for å avgjøre om det er gir en god nok lading til å opprettholde bilens batteri. Heldigvis, utføre denne spenningen utgang test er en enkel oppgave som kan oppnås på mindre enn ti minutter. Du trenger
Digital voltmeter
venn eller et familiemedlem
Vis flere instruksjoner
en

kjøpe en digital voltmeter. Du kan finne denne enheten på de fleste automotive forsyne butikker for en ganske rimelig pris (mindre enn $ 40). Et digitalt voltmeter er ofte lettere å bruke og gir en mer nøyaktig lesing enn sine analoge motstykke.
2

Parker kjøretøyet på flat mark og trekke i nødbremsen. La tenningen på, motoren må være i gang for å få en lesning av dynamoen utgang. Åpne panseret av bilen og be en venn eller familiemedlem til å komme i førersetet og vente på intsructions fra deg.
3

Juster innstillingene på voltmeter, hvis nødvendig. Det må stilles på "DC" skala, og det må justeres for 12 volt.
4

Fjern eventuelle vakter eller plast skjold fra batteriet. For å teste effekten av dynamoen din, trenger du tilgang til de positive og de negative terminalene på batteriet. Mens du arbeider under panseret, pass på å ikke berøre noen bevegelige deler i motoren.
5

Place de røde, positive bly eller klipp av voltmeter din på plusspolen på batteriet, deretter plassere den svarte, negative bly eller klipp av voltmeter din på den negative terminalen.
6

Gi stikkordet til din venn eller familiemedlem. Han eller hun trenger å gå lett på gasspedalen, slik at motoren til rev til ca 2000 til 2500 RPM. Hvis bilen din ikke har en RPM gauge, ruse motoren til en rask tomgang vil være nok.
7

Sjekk det digitale displayet på voltmeter din. Hvis dynamoen har en skikkelig spenning, bør du se en lesning mellom 13,5 og 14,4 volt. Hvis du notere en lesning betydelig høyere enn 14,4 volt eller lavere enn 13,5 volt, bør dynamo bli sjekket av en profesjonell, som det kanskje må byttes ut. En avlesning på mindre enn 12 volt er en klar indikator på at du dynamoen ikke fungerer korrekt, eller at det er en kortslutning et sted i ladesystemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65082.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer