1998 Chevrolet K1500 1/2 Ton 6.5 Turbo Diesel vil ikke starte

GM installert 6.5-L V8 diesel mellom 1992 og 2001 i pickup lastebiler og SUVer. Denne motoren er fortsatt i bruk i det militære hmmwv (High Mobility Multipurpose hjul Vehicle), og er godt kjent for sin holdbarhet, makt og enkelt vedlikehold. 1998 6,5-L diesel installert i 1500 modell pickups er en turboladet modell med elektronisk bensininnsprøytning. Pumpen er montert driver (PMD) er en vanlig kilde til problemer med 1998 6,5-L dieselmotorer. Instruksjoner
Engine er vanskelig å starte
en

Sjekk først at du har drivstoff, og sjekke drivstoff for å være sikker på at det er rent og riktig type drivstoff. Summer diesel vil få regn og tette dieselfilter i kaldt vintervær og bør erstattes med vinter diesel.
2

Sjekk at startmotoren fungerer som det skal, og at alle tilkoblinger og jordkabler er ren og tett forbundet, og at ledningene er ikke ødelagt eller skadet. For å sjekke starteren, heve bilen på jackstands og har en assistent slå tenningen på kort mens du er under bilen. Forutsatt at batteriene er gode, hvis starteren bruser, klikk eller sliper men ikke trekker motoren, da starteren må skiftes eller repareres.
3

Sjekk drivstoffledningene for lekkasjer eller krøller hele veien fra drivstofftanken til sprøytebrukere. Stram til koblinger og erstatte eventuelle lekkasjer eller krympede drivstoff linjer.
4

Test drivstoffpumpen for drivstoff press i tilfelle den er defekt eller døde ved å fjerne drivstoff linje ved drivstoffilter sugestussene. Sveiv motoren rundt for 5 eller 10 sekunder, og kontroller at drivstoffet er pumpet fra drivstoff linje. Hvis ingen drivstoff kommer ut, deretter drivstoffpumpen har sannsynligvis sviktet. Du kan prøve å tappe drivstoff pumpe på toppen av tanken med en skrutrekker håndtak for å midlertidig fjerne merkingen holde det og få deg til en garasje.
5

Inspiser drivstoffilteret for parafin innskudd eller vann. Begge vil begrense bevegelsen av drivstoff gjennom filteret til injektorene. Drivstoffilteret ligger på brannmuren. Løsne metallklipsene og ta ut filteret. Noen modeller har en ekstra skrue-type filter nær drivstoffinnsprøytingspumpen.
6

Test batteriet med en spenning tester for å se om det holder en ladning og har tilstrekkelig spy makt. Batteriet i 6,5 L diesel ikke bare sveiv motoren rundt, driver det også PMD, som elektronisk styrer injeksjon sekvens. PMD krever store mengder kraft og lavt batteri som kan sveiv motoren kan ikke ha nok energi til overs til å drive PMD. PMD er avkjølt av diesel og vil ofte mislykkes uten forvarsel.
7

Kontroller glødepluggene med et amperemeter i tilfelle en eller flere er skadet og må byttes. Relaterte elektriske problemer som bidrar til 6.5 diesel starter ikke inkluderer en defekt dynamo, dårlige elektriske tilkoblinger og svikt i elektronisk glødeplugg kontrolleren. Selv om en diesel ikke bruker tennplugger, drivstoff injeksjon og tenning systemer krever mye elektrisk kraft til å starte og drive skikkelig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66489.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer