Hva er Tegn og symptomer på en Defekt O2 sensor?

Bilens O2 sensor måler forholdet mellom oksygen til drivstoff. Det ligger i eksos strømmen, hvor dens mål guide datastyring av bilens drivstoff-injeksjon og utslipp systemer. Sensoren tar målinger av mengden av oksygen som trengs for å oksydere eventuelle gjenværende brennbare stoffer i kjøretøyets eksosrør. Datamaskinen benytter informasjon for innregulering av brennstoffblandingen. Støy og ytelse

En defekt O2 sensor sender falske signaler til bilens datamaskin, som deretter unnlater å sende riktig drivstoff blandingen til motoren. Avhengig av nøyaktig hva som er feil i oksygen sensor, kan motoren surge eller nøle. Det kan også kjøre rik eller mager. Motorens sylindere kan også bli tent, eller motoren kan pinge.
Svikt i relaterte komponenter

En dårlig oksygen sensor ikke bare påvirker motorytelsen, men det reduserer også utslipp systemets effektivitet. Hvis kjøretøyet svikter utslipp testing, kan dette være årsaken. En defekt O2 sensor kan også føre til for tidlig svikt i bilens katalysator, som indikeres med en lukt av svovel i bilens utslipp.
Tap av Fuel Economy

Siden maskinen ikke er i stand til å regulere drivstoff blandingen, kan din kjørelengde se en betydelig nedgang. Hvis du synes å være påfylling din gass tank oftere, og dine kjørevaner har ikke endret seg, kan dette være en effekt av en defekt O2 sensor.
Check-Engine Lett

I biler som er utstyrt med en sjekk-engine lys i dashbordet, vil advarselen kommer på når oksygen sensor begynner å svikte. Varsellyset kan slå av og på midlertidig, eller det kan slå på for lengre perioder av gangen før du slår av og på igjen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66094.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer