Problemer med en skitten Intake Manifold

Inntaket manifold er en viktig del av bilens motor. Det er en serie av rør som festes til flere motorkomponenter og leverer luft til sylindrene eller forbrenningskammeret. Sammen med luft levering, er inntaket manifold også en passasje for drivstoff blandingen, og distribuerer både luft og drivstoff til sylindrene. Når inntaket manifold blir skitten, viser det spesifikke symptomer under motoren. Idle

En av de første tegn eller problemer som utvikler seg når et inntak manifold er skitten oppstår når motoren går på tomgang. Den jevne lyden du vanligvis hører når du har slått på motoren er erstattet av en periodisk lyd. Den inaktive begynner å løpe rundt på grunn av skitt eller rusk som påvirker luft og drivstoff blandingen renner gjennom inntak manifold. Drivstoffilteret fjerner ikke alle de utenlandske gjenstander funnet i bensin. Disse ørsmå partiklene kan feste seg til inntak manifold, forstyrrer flyten av luft og drivstoff inn i forbrenningskammeret i motoren.
Stall

Mange ganger en skitten inntak manifold vil føre til at bilen til å stoppe når bremser. Som du kommer til en stopp, hindrer smuss og rusk luft og drivstoff blandingen kommer inn i motorrom. Når det ikke renner luft og drivstoff blir avbrutt, vil motoren stoppe og dør når du stopper.
Miss

En skitten inntak manifold kan også føre til en eller flere sylindere til å savne. En glipp på en sylinder oppstår når det ikke er i skikkelig antent under drift. Ikke all skitt og rusk påvirker hele inntaket manifold. Smuss kan infisere bare ett av rørene som gir luft og brensel til en sylindertopp. Siden den sylinderen ikke bli antent, kompenserer motoren for tapet i kraft ved å hoppe over den manglende sylinder. Dette fører til at motoren til å stoppe å snu for en kort tid. Stansen er så liten at den ikke slå av motoren, men du kan høre problem sylinder ikke engasjerende.
Hoste

Mange ganger en skitten inntak manifolden, vil føre til at motoren hoste, som er forårsaket av mangelen på drivstoffblandingen og luft som kommer inn ett eller flere forbrenningskammere. Skitt eller rusk har ikke kuttet strømmen av luft eller drivstoff, men begrenser mengden som kreves for å fullt antennes i sylinderen. Mangelen på luft og drivstoff fører til at motoren å hoste eller slå tilbake. Skitten begrenser drivstoff og luft, men gjør dem i strid. Sylinderen mottar vekselvis en liten mengde luft og drivstoff trenger inn smuss, og da en masse av drivstoff og luft trenger inn i smuss. Inkonsekvent beløpet skaper hoste lyd.
Carbon

Et stort problem med et inntak manifold er karbon bygge opp inne i rørene av komponenten. Den varme luften oksiderer drivstoff blandingen over tid skape karbon som utvikler innenfor de mangfoldige rør. Karbonet kan blokkere et helt rør og gi alle de symptomer som tidligere nevnt, samt at motoren ikke starter selv. Carbon er en gummy ting som vil holde seg til alle deler av motoren. Det kan infisere drivstoff sprøytebrukere, sylindre, stempler og hver eneste del av inntak manifold.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68423.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer